ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη ΔΗΜΑΡ 5+1 πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

Δημοσίευση 16 Μαρτίου 2012, 14:05 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Στη ΔΗΜΑΡ 5+1 πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ
Facebook Twitter Whatsapp
Την επιθυμία τους να προσχωρήσουν στην Δημοκρατική Αριστερά, εξέφρασαν πέντε διαγραφέντες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι έδωσαν τα... χέρια με τον πρόεδρο του κόμματος, Φώτη Κουβελη.
Την επιθυμία τους να προσχωρήσουν στην Δημοκρατική Αριστερά, εξέφρασαν πέντε διαγραφέντες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι έδωσαν τα... χέρια με τον πρόεδρο του κόμματος, Φώτη Κουβελη. Πρόκειται για τους Γιάννη Αμοιρίδη (Πιερίας), Ηλία Θεοδωρίδη (Πέλλα), Τσετίν Μάντατζη (Ξάνθη), Γιάννη Μιχελογιαννάκη (Ηράκλειο Κρήτης) και Γιώργο Παπαμανώλη (Κυκλάδων), οι οποίοι -μετά τη συνάντηση που είχαν, με δική τους πρωτοβουλία, με τον πρόεδρο και αντιπροσωπεία της ΔΗΜΑΡ, σε γραπτή ανακοίνωσή τους διαπιστώνουν «σε μεγάλο βαθμό ταυτόσημες απόψεις σε κεντρικά πολιτικά ζητήματα». Ταυτοχρόνως, βέβαια θεωρείται και η προσχώρηση του Οδυσσέα Βουδούρη στην Δημοκρατική Αριστερά με την επίσημη ανακοίνωση να έχει προγραμματιστεί για την προσεχή Τετάρτη.  

«Θέμα της συνάντησης ήταν η κοινή προσπάθεια των δύο πλευρών στην κατεύθυνση ενδυνάμωσης της πολιτικής προσπάθειας ανατροπής του υπάρχοντος πολιτικοοικονομικού μοντέλου και ανάδειξη μιας νέας πολιτικής πρότασης, που θα ανταποκρίνεται στην πράξη, στις ανάγκες και απαιτήσεις των πολιτών και της χώρας, στο πλαίσιο της συγκρότησης του δημοκρατικού σοσιαλισμού», αναφέρουν στη γραπτή δήλωσή τους οι πέντε βουλευτές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συζήτηση επικεντρώθηκε και σε ζητήματα σχετικά με τον χαρακτήρα της συνεργασίας, δηλαδή αν θα είναι μόνο εκλογική ή αν θα διατηρηθεί και με ποιά μορφή, μετά τις εκλογές. 

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι εκτός της ομάδας των εξι βουλευτών, ο κ. Παραστρατίδης εξέφρασε την επιθυμία να μην είναι υποψήφιος, ωστόσο θα στηρίξει τη συνεργασία με την ΔΗΜΑΡ. Κατά τις ίδιες πηγές η Δημοκρατική Αριστερά βρίσκεται σε επαφή και με τον βουλευτή Μεσσηνίας Οδυσσέα Βουδούρη, σχετικά με τη συνεργασία τους ενόψει των εκλογών. 

Η ΔΗΜΑΡ θα πάρει τις τελικές αποφάσεις της, με βάση τις διακηρυγμένες συλλογικές διαδικασίες, δηλαδή από την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, που θα συνέλθει σε ειδική συνεδρίαση, πιθανότατα την προσεχή Τρίτη.
 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr