ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απόστολος Κακλαμάνης: Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει ολοκληρώσει τον ιστορικό του κύκλο

Δημοσίευση 17 Μαρτίου 2012, 13:36 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Απόστολος Κακλαμάνης: Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει ολοκληρώσει τον ιστορικό του κύκλο
Facebook Twitter Whatsapp
Κάλεσμα προς τα μέλη και τους φίλους του ΠΑΣΟΚ να συμεμτάσχουν στην στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη νέου προέδρου του Κινήματος απηύθηνε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης, σε επιστολή - ηλεκτρονικό μήνυμα.
Κάλεσμα προς τα μέλη και τους φίλους του ΠΑΣΟΚ να συμεμτάσχουν στην στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη νέου προέδρου του Κινήματος απηύθηνε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης, σε επιστολή - ηλεκτρονικό μήνυμα. «Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει ολοκληρώσει τον ιστορικό του κύκλο, όπως πολλοί θα ήθελαν. Ακόμη και αν δεν υπήρχε, οι σημερινές συνθήκες θα επέβαλαν την ίδρυσή του. Καθήκον όλων όσοι είτε συμμετείχαμε από την πρώτη μέρα της ίδρυσής του είτε συμπορευτήκαμε αργότερα -έστω και για λίγο- είναι να συνειδητοποιήσουμε την ανάγκη ανασυγκρότησής του μέσα από μια νέα αλλά και δημοκρατική από την κορυφή ως τη βάση οργάνωση και λειτουργία του», σημειώνει ο κ. Κακλαμάνης.

«Χωρίς αρχηγισμούς και ομαδοποιήσεις που τόσο έβλαψαν ως τώρα, οφείλουμε να προσαρμόσουμε τη στρατηγική και το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ στις σημερινές ανάγκες του λαού και της χώρας, επανασυνδέοντάς το με τα ευρύτερα λαϊκά στρώματα που ήταν στην πιο δημιουργική περίοδο της ιστορίας του και πρέπει να ξαναγίνουν η δύναμη και η έγνοια του» επεσήμανε.

Ο κ. Κακλαμάνης υπογράμμισε ότι «πολλοί ξεχνούν ότι ισχυροί επιχειρηματίες με αιχμή συγκροτήματα ΜΜΕ και τα κόμματα της δεξιάς και της παραδοσιακής αριστεράς, αμέσως μετά την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ συνέκλιναν στη στρατηγική της διάλυσής του, φτάνοντας μάλιστα κατά το περίφημο “βρώμικο 1989” στην πιο ανίερη συμμαχία, επιδιώκοντας ακόμα και τον ηθικό και βιολογικό θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου στη φυλακή».

Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής συμπλήρωσε ότι «σήμερα, είναι οι ίδιες δυνάμεις που καπηλεύονται τον πόνο, τη φτώχεια και την αγωνία του λαού και προωθούν ένα νέο διχασμό του σε δήθεν “μνημονιακούς” και “αντιμνημονιακούς”, την ώρα που η πατρίδα μας έχει ανάγκη την ενότητα και τις κοινές προσπάθειες όλων για τη σωτηρία και την ανόρθωσή της. Το σκηνικό που στήνουν με τις περίφημες δημοσκοπήσεις και την καθημερινή κατασυκοφάντηση του ΠΑΣΟΚ, προβάλλοντας κάθε διασπαστική κίνηση, αποσκοπεί στον κατακερματισμό των προοδευτικών δυνάμεων που συγκροτούν το ΠΑΣΟΚ ως συνέχεια της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης της χώρας».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr