ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ: Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ φούσκωσε σκόπιμα το έλλειμμα

Δημοσίευση 18 Μαρτίου 2012, 18:04 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
ΝΔ: Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ φούσκωσε σκόπιμα το έλλειμμα
Facebook Twitter Whatsapp
Επίθεση στο ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Μιχελάκης, αναφερόμενος στις αποκαλύψεις του πρώην επικεφαλής της Στατιστικής Υπηρεσίας κ. Μ. Κοντοπυράκη  και τα έγγραφα που αποδεικνύουν ότι ο τότε υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου εξέταζε διαφορετικά σενάρια για το έλλειμμα του 2009.
Επίθεση στο ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Μιχελάκης, αναφερόμενος στις αποκαλύψεις του πρώην επικεφαλής της Στατιστικής Υπηρεσίας κ. Μ. Κοντοπυράκη  και τα έγγραφα που αποδεικνύουν ότι ο τότε υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου εξέταζε διαφορετικά σενάρια για το έλλειμμα του 2009. «Μιας ώρας υπουργός ο κ. Παπακωνσταντίνου, χωρίς καν να έχει δει τα στοιχεία για το έλλειμμα του 2009, δήλωνε ότι θα τα αλλάξει και εξέταζε εντελώς διαφορετικά σενάρια. Αυτό και μόνο αρκεί για να επιβεβαιώσει τις καταγγελίες της Νέας Δημοκρατίας ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ “φούσκωσε” σκόπιμα και αυθαίρετα το έλλειμμα» ανέφερε ο κ. Μιχελάκης.

«Πρόκειται για εγκληματική ενέργεια, που προκάλεσε καταστροφικές επιπτώσεις στην οικονομία, αδυναμία δανεισμού και προσφυγή της χώρας στο ΔΝΤ. Η συγκρότηση, αμέσως μετά τις εκλογές – όπως δεσμεύτηκε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς – μιας και μόνο Εξεταστικής Επιτροπής, η οποία να διερευνήσει το “πώς φτάσαμε στο μνημόνιο”, είναι επιβεβλημένη» επισημαίνει.

«Η νέα ηγεσία του ΠΑΣΟΚ οφείλει να πάρει, άμεσα, ξεκάθαρη θέση. Το γεγονός ότι αναδεικνύεται, σήμερα, παγκόσμια ημέρα του Αλτσχάιμερ, ας μη νομίσει ότι επηρεάζει τη μνήμη και την κρίση του λαού» καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr