ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Financial Times: Πιθανόν πρωθυπουργός και μετά τις εκλογές ο Παπαδήμος

Δημοσίευση 19 Μαρτίου 2012, 10:21 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Financial Times: Πιθανόν πρωθυπουργός και μετά τις εκλογές ο Παπαδήμος
Facebook Twitter Whatsapp

Ανοιχτό αφήνει το ενδεχόμενο να επιστρέψει σε πρωθυπουργικά καθήκοντα και μετά τις εκλογές ο Λουκάς Παπαδήμος σε συνέντευξη που παραχώρησε στους «Financial Times». 

Ανοιχτό αφήνει το ενδεχόμενο να επιστρέψει σε πρωθυπουργικά καθήκοντα και μετά τις εκλογές ο Λουκάς Παπαδήμος σε συνέντευξη που παραχώρησε στους «Financial Times».  Ο πρωθυπουργός αποφεύγει να διαψεύσει αυτό το σενάριο δηλώνοντας ότι «θα ήταν ανάρμοστο να δηλωθεί ανάλογη επιθυμία πριν από τις εκλογές».   

Ο Λουκάς Παπαδήμος παραδέχεται ότι είναι πιθανό ένα νέο πακέτο εξωτερικής βοήθειας εαν η χώρα δεν επιστρέψει στις αγορές έως το 2015 κάτι το οποίο «δεν μπορεί να αποκλειστεί» όπως τονίζει.   

Ο Λουκάς Παπαδήμος παραδέχεται ότι η χώρα ίσως χρειαστεί νέα εξωτερική βοήθεια αν δεν καταφέρει να επιστρέψει στις αγορές έως το 2015. Η πρόβλεψή του πάντως είναι ότι με την εφαρμογή του συμφωνηθέντος προγράμματος προσαρμογής και με πρόσθετα μέτρα για την τόνωση της ανάπτυξης το άγριο σπιράλ λιτότητας και οικονομικής συστολής θα μετατραπεί σε «ενάρετο κύκλο διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, αυξημένης δραστηριότητας και ταχύτερης δημοσιονομικής σύγκλισης», αποκλείοντας παράλληλα το ενδεχόμενο νέας αναδιάρθρωσης χρέους. 

Σχολιάζοντας τις επικείμενες εκλογές, ο κ. Παπαδήμος σημειώνει ότι οι μεταρρυθμίσεις θα συνεχιστούν υπό οποιαδήποτε νέα κυβέρνηση, καθώς «αυτή είναι η βούληση της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού» και θα ληφθεί σοβαρά υπόψη από τα πολιτικά κόμματα.

Όπως σχολιάζει ο πρωθυπουργός, σχεδόν όλες οι δημοσκοπήσεις (αναφέρει ποσοστά μεταξύ 70% και 80%) δείχνουν ότι η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών στηρίζουν τη συμμετοχή της χώρας στην ευρωζώνη, «γεγονός που υπονοεί ότι παρά τις θυσίες και το βραχυπρόθεσμο κόστος της προσαρμογής είναι διατεθειμένοι να κάνουν ό,τι απαιτείται για την παραμονή στο ευρώ». Σημειώνεται επίσης ο υψηλότερος βαθμός πολιτικής συναίνεσης υπό την πρωθυπουργία του. 

Στη συνέντευξή του ο κ. Παπαδήμος υποστηρίζει τη θέση ότι πρέπει το προσωπικό του πρωθυπουργικού γραφείου πρέπει να είναι μόνιμο ανεξαρτήτως πρωθυπουργού, ιδίως του προσωπικού εκείνου που ασχολείται με την επίβλεψη της εφαρμογής των εκάστοτε πολιτικών. 


Mε πληροφορίες από tovima/skai.gr 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr