ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολιτικές διαμάχες με «φόντο» την απεργία της ΠΝΟ

Δημοσίευση 19 Μαρτίου 2012, 16:01 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Πολιτικές διαμάχες με «φόντο» την απεργία της ΠΝΟ
Facebook Twitter Whatsapp
Νέα πολιτική κόντρα ανάμεσα στην κυβέρνηση και τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχει ξεσπάσει με αφορμή τις 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες της ΠΝΟ.
Νέα πολιτική κόντρα ανάμεσα στην κυβέρνηση και τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχει ξεσπάσει με αφορμή τις 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες της ΠΝΟ. Ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης δήλωσε: «Στις δύσκολες αυτές ώρες, η πραγματοποίηση επαναλαμβανόμενων απεργιών από τους ναυτεργάτες θα έχει σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις στους νησιώτες μας και ιδιαίτερα στους αγρότες, που δεν θα έχουν τη δυνατότητα διάθεσης των προϊόντων τους στην αγορά. 

«Η εμπειρία του πρόσφατου παρελθόντος παραπέμπει, άλλωστε, σε καταλήψεις πλοίων από μικροομάδες της Αριστεράς, που θέλουν να επιβάλλουν, με τη βία, τις αποφάσεις τους και να φέρνουν σε σύγκρουση τους ανθρώπους του μόχθου. Οι άνθρωποι αυτοί δεν έχουν καταλάβει τι συμβαίνει, ούτε στην οικονομία, ούτε στην κοινωνία».

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης τονίζει ότι βασικός άξονας για την ανάκαμψη της οικονομίας είναι η θάλασσα.
«Αλλά, λίγα πράγματα μπορεί να περιμένουμε από τη θάλασσα, από τη στιγμή που έχουμε παραδώσει την πρωτοκαθεδρία στην ΠΝΟ. Πολύ φοβούμαι ότι στο τέλος θα τα κάνουμε θάλασσα.»


Από πλευράς ΣΥΝ ο Θ.Δρίσας ξεκαθάρισε ότι η απεργία είναι δίκαιη και αναγκαία: « Έρχεται να απαντήσει στη συνδυασμένη κυβερνητική επίθεση απαξίωσης του κλάδου των Ελλήνων ναυτικών.

Ο αγώνας θα αντιμετωπίσει με αποφασιστικότητα και τη συνδυασμένη επικοινωνιακή επίθεση κυβέρνησης και ΜΜΕ, που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τις ανάγκες των παραγωγών ευπαθών προϊόντων. 

Εκφράζουμε την υποστήριξή μας και την κατανόησή μας προς τους χρήστες των ακτοπλοϊκών μεταφορών και τους παραγωγικούς κλάδους, όπως οι αγρότες της Κρήτης, που υφίστανται και αυτοί δύο χρόνια τώρα τις συνέπειες της κρίσης και αυτές τις μέρες τις συνέπειες από τις απεργιακές κινητοποιήσεις των ναυτικών. Όλοι καταλαβαίνουμε όμως ότι ο κοινός ένοχος είναι η κυβερνητική πολιτική.» 

Σφοδρή επίθεση κατά του ΚΚΕ εξαπέλυσε η Ντόρα Μπακογιάννη: «Η λογική της κυρίας Παπαρήγα ότι μπορεί μια κοινωνική ομάδα να εξοντώνει μια άλλη για να προσθέσει ατέλειωτους ανέργους στον ήδη μακρύ κατάλογο που υπάρχει, είναι μοναδική. 

Είναι η λογική του κομμουνιστικού κόμματος, το οποίο πιστεύει ότι ο λαός πρέπει ακόμα περισσότερο να εξαθλιωθεί, ακόμα περισσότερο να καταστραφεί, για να αντλήσει το κομμουνιστικό κόμμα πολιτικά οφέλη. Ελπίζω η κυρία Παπαρήγα αντί να έχει τις έτοιμες απαντήσεις της, να μιλήσει με τους αγρότες της Κρήτης που μέχρι τώρα έχει αποφύγει να τους δεχθεί.»

Το ΚΚΕ από την πλευρά του απαντά ότι το γεγονός ότι επιτίθενται στους ναυτεργάτες οι ίδιες δυνάμεις που έχουν οδηγήσει τη ζωή του λαού στον πάτο και είναι έτοιμες να τον πάνε ακόμα πιο κάτω, είναι αρκετό για να βγάλει καθένας τα συμπεράσματά του».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr