ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γκρούεφσκι: Δεν θα υπάρξει λύση στο Σκοπιανό μέχρι τον Μάιο

Δημοσίευση 24 Μαρτίου 2012, 14:37 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Γκρούεφσκι: Δεν θα υπάρξει λύση στο Σκοπιανό μέχρι τον Μάιο
Facebook Twitter Whatsapp
Δεν υπάρχουν ενδείξεις για εξεύρεση λύσης στην εκκρεμότητα της ονομασίας, μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, που θα διεξαχθεί τον Μάιο στο Σικάγο, δήλωσε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Νικολά Γκρούεφσκι
Δεν υπάρχουν ενδείξεις για εξεύρεση λύσης στην εκκρεμότητα της ονομασίας, μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, που θα διεξαχθεί τον Μάιο στο Σικάγο, δήλωσε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Νικολά Γκρούεφσκι.   Επιπλέον, τόνισε πως στην ημερήσια διάταξη της Συνόδου Κορυφής δεν θα τεθεί το ζήτημα διεύρυνσης της Συμμαχίας.   

«Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η Ελλάδα θα επιδείξει σύντομα βούληση να βρεθεί γρήγορα λύση στο πρόβλημα με το όνομα, ούτε πάλι υπάρχουν ενδείξεις ότι θα αλλάξει κάτι αναφορικά με τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ. Αυτή τη στιγμή ζητήματα διεύρυνσης δεν συμπεριλαμβάνονται στην ημερήσια διάταξη. Δεν υπάρχει κανένα μήνυμα ότι αυτό θα αλλάξει» ανέφερε ο κ.Γκρούεφσκι σε συνέντευξη του στον ιδιωτικό φιλοκυβερνητικό τηλεοπτικό σταθμό των Σκοπίων «Sitel». 
 
Ο κ. Γκρούεφσκι πρόσθεσε ότι μέχρι τη διεξαγωγή των ελληνικών εκλογών δεν υπάρχουν μεγάλες προσδοκίες πως θα συμβεί κάτι.   

«Εάν υπάρξει κάποιο μήνυμα εκ μέρους της Ελλάδας ότι επιθυμεί διαπραγματεύσεις, εμείς είμαστε απόλυτα έτοιμοι να συνεχίσουμε τις διαπραγματεύσεις και να καταλήξουμε πιο γρήγορα σε κάποια λύση, η οποία θα ήταν αποδεκτή και γι' αυτούς και για τους πολίτες της Δημοκρατίας της Μακεδονίας», είπε. 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr