ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπουτάρης: Να κηρυχθεί παράνομη η ναζιστική Χρυσή Αυγή!

Δημοσίευση 9 Μαΐου 2012, 14:51 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Μπουτάρης: Να κηρυχθεί παράνομη η ναζιστική Χρυσή Αυγή!
Facebook Twitter Whatsapp
Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης αναφερόμενος στη Χρυσή Αυγή ζήτησε να κηρυχθεί παράνομο «το ναζιστικό κόμμα και στην Ελλάδα, όπως στη Γερμανία», μετά το τέλος των εκδηλώσεων μνήμης για τη λήξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου στο Γ'ΣΣ.
Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης αναφερόμενος στη Χρυσή Αυγή ζήτησε να κηρυχθεί παράνομο «το ναζιστικό κόμμα και στην Ελλάδα, όπως στη Γερμανία», μετά το τέλος των εκδηλώσεων μνήμης για τη λήξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου στο Γ'ΣΣ. Ο κ. Μπουτάρης είπε χαρακτηριστικά ότι «είναι πέρα από κάθε λογική μέσα στο κοινοβούλιο να έχουμε ναζιστικό κόμμα. Είναι σημεία των καιρών γιατί σε όλη την Ευρώπη έχουμε τέτοια ναζιστικά φαινόμενα και πιστεύω βαθύτατα ότι, όπως στη Γερμανία είναι παράνομο το ναζιστικό κόμμα, έτσι και στην Ελλάδα πρέπει κάποια στιγμή να κηρυχθεί παράνομο το ναζιστικό κόμμα».

Ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Απόστολος Τζιτζικώστας, κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση δήλωσε:«Σήμερα είναι ακόμα πιο επιτακτική η ανάγκη αντίστασης ενάντια σε κάθε μορφή φασισμού, γιατί ξέρουμε τις συνέπειες» τόνισε ο κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση, , συμπληρώνοντας ότι η ύφεση, η λιτότητα και η ανεργία έχουν συμβάλει και σήμερα στην αναβίωση των «άκρων» στην Ευρώπη.

«Ειδικά στη χώρα μας, η οποία διαθέτει μια από τις πιο ένδοξες ιστορικές αναφορές Εθνικής Αντίστασης, η είσοδος της Χρυσής Αυγής, μιας ακραίας οργάνωσης που εμφορείται από ναζιστικές ιδέες, υιοθετεί φασιστικές συμπεριφορές και χιτλερικούς χαιρετισμούς και λειτουργεί, όπως έκπληκτοι είδαμε, με μιλιταριστικές δομές, προκαλεί έντονο προβληματισμό» τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις