ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ θέτει ο Πάγκαλος

Δημοσίευση 9 Μαΐου 2012, 15:22 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ θέτει ο Πάγκαλος
Facebook Twitter Whatsapp
Νέο τακτικό συνέδριο στο οποίο θα τεθεί θέμα ηγεσίας αλλά και θα επαναπροσδιοριστεί ακόμη και η μορφή του ΠΑΣΟΚ, ζήτησε μιλώντας στον Αθήνα 9,84 ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος.
Νέο τακτικό συνέδριο στο οποίο θα τεθεί θέμα ηγεσίας αλλά και θα επαναπροσδιοριστεί ακόμη και η μορφή του ΠΑΣΟΚ, ζήτησε μιλώντας στον Αθήνα 9,84 ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος.  Ο κ. Πάγκαλος εξηγώντας ότι «ο κόσμος δεν απέρριψε μονάχα την πολιτική μας αλλά απέρριψε και τη φυσιογνωμία του ΠΑΣΟΚ» έθεσε ζήτημα ηγεσίας εξηγώντας ότι «εάν θέλουμε να αποκαλούμαστε κόμμα δημκρατικό θα πρέπει να απευθυνθούμε στη δύναμη των μελών». 

«Το πανίσχυρο ΠΑΣΟΚ που πριν από δύο χρόνια είχε βάψει πράσινη όλη την Ελλάδα, κατήντησε στα ποσοστά του 1974. Αυτό δεν μπορεί να περάσει χωρίς μία εκ βάρθρων συζητηση για την πολιτική, για τα πρόσωπα, για τις ευθύνες, η οποία δεν μπορεί να γίνει σε κανένα άλλο πλαίσιο από ένα τακτικό συνέδριο το οποίο θα εκλέξει και ηγεσία», δήλωσε χαρακτηριστικά. 

«Εγώ είμαι διατεθειμένος να μετάσχω σε ένα τέτοιο συνέδριο και να θέσω τον εαυτό μου και στη διαθεση των συμμετέχοντων είτε ως αντίκειμενο κριτικής, είτε εν πάσει περιτώσει να κάνω ότι μου πουν να κάνω», εξήγησε. 

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το εάν θα τεθεί υπό την κρίση του συνεδρίου ακόμη και ο Ευάγγελος Βενιζέλος ο ίδιος τόνισε «Προφανώς όλοι μας, γιατί κανείς δεν εξαιρείται από την κρίση του» και πρόσθεσε ότι από τη στιγμή που μιλάμε για ένα τακτικό συνέδριο θα πρέπει να ακολουθηθεί και το καταστικό. Και συνέχισε «Θα τεθούν τα πάντα ακόμη και η μορφή του κόμματος, οι ευθύνες για το παρελθόν αλλά και η προοπτική του ΠΑΣΟΚ για το μέλλον». όπως εξήγησε μπορεί να προκύψει ακόμη και νέος κομματικός σχηματισμός και διερωτήθηκε « Θυμάστε την ΕΠΕΚ , θυμάστε την ΕΔΑ;»

Ο κ. Πάγκαλος σχολίασε την ψήφο ανοχής που ο πρόεδρος του κόμματος, Ευάγγελος Βενιζέλος, δήλωσε ότι θα δώσει στον ΣΥΡΙΖΑ: «Όποιος το είπε ότι το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να δώσει ψήφο ανοχής είναι γελοίος».

Τέλος, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης για τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα είπε χαρακτηριστικά: «Είναι τερατωδώς γελοίο και αντισυνταγματικό να συμπεριφέρεται ως πρωθυπουργός. Θέλει να καπηλευθεί με τρόπο γελοίο τη διερευνητική εντολή. Δεν έπρεπε καν να τη δεχθεί».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr