ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παύλου και Παύλου το κοινοβουλευτικό ανάγνωσμα

Δημοσίευση 10 Μαΐου 2012, 06:23 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Παύλου και Παύλου το κοινοβουλευτικό ανάγνωσμα
Facebook Twitter Whatsapp
Το πολιτικό τους φλερτ με τους Ανεξάρτητους Έλληνες απέδωσε καρπούς και οι δύο εξόχως αγαπητοί ηθοποιοί Παύλος Χαϊκάλης και Παύλος Κοντογιαννίδης αποκτούν πολιτικό βήμα, αφού ο ελληνικός λαός τους έδωσε την ψήφο εμπιστοσύνης του. Τους συνδέει η εκτίμηση στο πρόσωπο του Πάνου Καμμένου, μία ισχυρή φιλία, ένα κοινό παρελθόν αλλά και ένα μακρόπνοο μέλλον.  
Το πολιτικό τους φλερτ με τους Ανεξάρτητους Έλληνες απέδωσε καρπούς και οι δύο εξόχως αγαπητοί ηθοποιοί Παύλος Χαϊκάλης και Παύλος Κοντογιαννίδης αποκτούν πολιτικό βήμα, αφού ο ελληνικός λαός τους έδωσε την ψήφο εμπιστοσύνης του. Τους συνδέει η εκτίμηση στο πρόσωπο του Πάνου Καμμένου, μία ισχυρή φιλία, ένα κοινό παρελθόν αλλά και ένα μακρόπνοο μέλλον.   Σάρωσαν αμφότεροι στα εκλογικά αποτελέσματα της 6ης Μαίου. Ο Παύλος Χαϊκάλης, συγκέντρωσε 16.013 ψήφους του ελληνικού λαού στην Περιφέρεια Αττικής και ο Παύλος Κοντογιαννίδης 6.665 ψήφους στη Β΄ Αθήνας. Εξελέγησαν βουλευτές και ο λόγος τους πλέον αποκτά πολιτική ισχύ. Ο Παύλος και ο Παύλος σε κάθε συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων κάθονται δίπλα δίπλα, κάνουν κοινές τοποθετήσεις απέναντι στα φλέγοντα κοινωνικά ζητήματα και τα βράδια τους τα περνούν στα δικά τους καλλιτεχνικά στέκια, εκεί που το τραγούδι και οι καλλιτεχνικές αναζητήσεις έχουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο.  

«Η Βουλή χρειάζεται προσωπικότητες και όχι μόνο κομματικές ταυτότητες» έχει δηλώσει ο Κοντογιαννίδης για την απόφασή του να αναμειχθεί με τα κοινά. «Θέλω να συμμετέχω στην επίλυση των προβλημάτων αντί να διαμαρτύρομαι απ' έξω, όπως κάνει ο μέσος Έλληνας», εξήγησε ο Παύλος Χαϊκάλης για τη δική του πολιτική συμμετοχή και κάπως έτσι ξανασυναντήθηκαν υπό τη σκέπη των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Η γνωριμία τους μετρά πολλές δεκαετίες τώρα. Η αγάπη τους για την υποκριτική τους έφερνε πάντα κοντά, ενώ oι δυο τους είχαν πρωτοσυνεργαστεί τη δεκαετία του ΄80, όταν δάνειζαν τις φωνές τους στην παιδική εκπομπή της ΕΡΤ «Ο τροχός της τύχης». Δύο φίλοι στην ίδια πολιτική παράταξη, με κοινές επιδιώξεις και διάθεση προσφοράς.  

Αδιαμφισβήτητα, διαθέτουν βαρέα ένσημα στον χώρο της υποκριτικής και προσδοκούν να έχουν το ίδιο αποτέλεσμα και με την πολιτική. Θεωρούνται από τους μεγαλύτερους Έλληνες κωμικούς ηθοποιούς της χώρας μας, με σπουδαίες συνεργασίες και μεγάλες εισπρακτικές επιτυχίες. Πάνω από τρεις συνεχιζόμενες δεκαετίες τώρα υπηρετούν επιτυχώς όλα τα είδη του θεάτρου, απ' την επιθεώρηση και το αρχαίο δράμα μέχρι το μιούζικαλ.

«Νομίζω ότι βγήκα στο θέατρο για να κάνω τους άλλους να γελάνε, γιατί εγώ δεν γέλασα σαν παιδί», είχε δηλώσει για την επιλογή του να ασχοληθεί με την υποκριτική ο Παύλος Χαϊκάλης. Από φτωχές οικογένειες και οι δύο, πάλεψαν πολύ μέχρι να καταφέρουν να πραγματοποιήσουν το όνειρο τους: Να παίξουν στο θεατρικό σανίδι. Κοινοί τους φίλοι παραμένουν ο Λάκης Λαζόπουλος και ο Πέτρος Φιλιππίδης, ενώ τον ελεύθερο χρόνο τους συνηθίζουν να πιάνουν το μικρόφωνο και να τραγουδούν παλιές επιτυχίες του Καζαντζίδη, Μπιθικώτση και άλλων σπουδαίων σε μουσικούς πολυχώρους. Είναι ένας τρόπος να περνούν ευχάριστα τον χρόνο τους αλλά και να εξασφαλίζουν ένα επιπλέον εισόδημα σε καιρούς κρίσης.   

Η πολιτική τους προϊστορία


Ανέκαθεν οι δυο ηθοποιοί ήταν ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι απέναντι στα ελληνικά προβλήματα και προσπαθούσαν με κάθε ευκαιρία να συμβάλλουν στην εξυγίανση της κοινωνίας. Η ανάμειξή τους με την πολιτική δεν έκανε εντύπωση στους καλά γνωρίζοντες, αφού και οι δυο κατά το παρελθόν είχαν αναμειχθεί με τα κοινά.

Ο Παύλος Χαϊκάλης είχε δηλώσει υποψηφιότητα το 1993 με την Πολιτική Άνοιξη του Αντώνη Σαμαρά, που είχε διασπαστεί από τη Νέα Δημοκρατία. Αυτή τη φορά αποφάσισε να κατέβει με το ψηφοδέλτιο των Ανεξάρτητων Ελλήνων καθώς θεώρησε ότι είναι ένα κόμμα που εκφράζει απόλυτα τις πολιτικές του πεποιθήσεις. Εντούτοις, πρόταση να κατέβει στις εκλογές της 6ης Μαίου είχε δεχθεί και από τη Νέα Δημοκρατία, την οποία όμως απέρριψε λόγω της στήριξης που το κόμμα παρείχε στο Μνημόνιο. «Δεν είμαι ένας ηθοποιός που θα εκμεταλλευτεί την αγάπη του κόσμου για να κάτσει στα έδρανα. Εχω πολιτικό λόγο» (...)  «Η γυναίκα μου, μου είπε πρόσεξε μην ξεχάσεις ποτέ. Ο κόσμος σε έκανε αυτό που είσαι», ανέφερε ο ίδιος πριν την εκλογή του στον Βήμα fm.   

Ο Παύλος Κοντογιαννίδης από την άλλη πλευρά έχει και αυτός κατά καιρούς ασχοληθεί ενεργά με την πολιτική. Το 1989 θέτει υποψηφιότητα ως ανεξάρτητος της Αριστεράς, στον τότε ενιαίο Συνασπισμό στον νομό Ημαθίας. Τώρα κατέβηκε στη Β' Αθηνών με το Πανελλήνιο Αρμα Πολιτών, υπό την σκέπη του ψηφοδελτίου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, καθώς δεν υπήρχε οικονομική και οργανωτική δυνατότητα καθόδου του Άρματος στις εκλογές, χωρίς τη στήριξη άλλου κόμματος. «Βάλτε μια καινούργια ταινία. Και «Μπεν Χουρ» να είναι, φτάνει πια αυτή η πολιτική. Θέλουμε να κάνουμε ένα ψιλοπολιτικό τσαμπουκά.

Δεν θέλουμε να ακούμε τους ίδιους και τους ίδιους» είχε αναφέρει ο ηθοποιός σε συνέντευξή που έδωσε πριν τις τωρινές βουλευτικές εκλογές. Αμφότεροι έχουν ουκ ολίγες φορές ασκήσει έντονη κριτική στα δύο μεγάλα κόμματα (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ) και έχουν υπερασπιστεί με σθένος τις πεποιθήσεις τους. Λένε μεγάλες αλήθειες και ίσως γι αυτό δεν είναι ιδιαίτερα αρεστοί από μία μικρή μερίδα κόσμου. Ο ελληνικός λαός τους στήριξε, πίστεψε στις προεκλογικές δεσμεύσεις τους και τώρα εκείνοι καλούνται να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να μην τους απογοητεύσουν.   

Είναι δύο μεγάλα ονόματα της Τέχνης που στράφηκαν στην πολιτική, τάχθηκαν στο πλευρό του Καμμένου, οραματίστηκαν ένα καλύτερο αύριο και καλούνται αυτή τη στιγμή να αποδείξουν ότι άξιζαν τελικώς την ψήφο του ελληνικού λαού. Όλα αυτά βέβαια εφόσον δεν διεξαχθούν επαναληπτικές εκλογές...  

Φανή Πλατσατούρα


Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr