ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χάρης Καστανίδης: Κυβέρνηση συνεργασίας από κόμματα με ευρωπαϊκό προσανατολισμό

Δημοσίευση 10 Μαΐου 2012, 13:44 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Χάρης Καστανίδης: Κυβέρνηση συνεργασίας από κόμματα με ευρωπαϊκό προσανατολισμό
Facebook Twitter Whatsapp
«Η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί» δήλωσε σήμερα ο Χάρης Καστανίδης εκφράζοντας παράλληλα την αντίθεσή του στην εφαρμογή του δεύτερου Μνημονίου και στην ακολουθούμενη έως τώρα πολιτική. 
«Η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί» δήλωσε σήμερα ο Χάρης Καστανίδης εκφράζοντας παράλληλα την αντίθεσή του στην εφαρμογή του δεύτερου Μνημονίου και στην ακολουθούμενη έως τώρα πολιτική.  Σύμφωνα με τον κ. Καστανίδη για να αποκτήσει η χώρα κυβέρνηση θα πρέπει «να γίνει απολύτως σεβαστή η εντολή του ελληνικού λαού». Όπως τόνισε, «ο ελληνικός λαός κατένειμε την εκλογική δύναμη των κομμάτων με τέτοιο τρόπο, ώστε να απαιτείται η σύμπραξη του μεγαλύτερου μέρους των πολιτικών δυνάμεων, προκειμένου να σχηματισθεί κυβέρνηση».

Ο Χάρης Καστανίδης συμπλήρωσε ότι «μόνη διέξοδος είναι ο σχηματισμός κυβέρνησης συνεργασίας στηριζόμενη από τα κόμματα με ευρωπαϊκό προσανατολισμό (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ κ.α.)» και πρόσθεσε ότι «η θητεία της κυβέρνησης αυτής θα είναι χρονικά περιορισμένη.

Σύμφωνα με τον κ. Καστανίδη αποστολή της είναι 

α) να διαπραγματευθεί με τους δανειστές ένα νέο πλαίσιο συμφωνίας, που θα δίνει έμφαση στην ανάπτυξη, στην κοινωνική δικαιοσύνη και τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής, στην αναδιοργάνωση του κράτους, στην παροχή ρευστότητας στην αγορά.

β) να αλλάξει τον εκλογικό νόμο, ώστε να αποφεύγονται απαράδεκτες στρεβλώσεις της βούλησης του ελληνικού λαού. Αν αυτή η κυβέρνηση πετύχει τους στόχους της, τότε μπορεί να συνεχίσει τη θητεία της για όλον τον κοινοβουλευτικό κύκλο.

«Αν αποτύχει στη διαπραγμάτευση, τότε πρέπει να τεθούν εκείνη τη στιγμή τα κρίσιμα ερωτήματα για να αποφανθεί ο ελληνικός λαός», κατέληξε

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις