ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λιτότητα και στο ΔΝΤ- Παγώνει τους μισθούς των εργαζομένων του!

Δημοσίευση 11 Μαΐου 2012, 09:44 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Λιτότητα και στο ΔΝΤ- Παγώνει τους μισθούς των εργαζομένων του!
Facebook Twitter Whatsapp
Πάγωμα, μισθών και μέτρα εξοικονόμησης κόστους με κλείσιμο γραφείων περιλαμβάνει ο νέος προϋπολογισμός του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. 
Πάγωμα, μισθών και μέτρα εξοικονόμησης κόστους με κλείσιμο γραφείων περιλαμβάνει ο νέος προϋπολογισμός του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.  Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ταμείου, χθες το διοικητικό συμβούλιο ενέκρινε ένα προϋπολογισμό 997 εκατομμυρίων δολαρίων για το 2012-2013 (Μάιος - Απρίλιος), αυξημένο κατά 1,2% σε σχέση με τον προηγούμενο. 

«Λαμβάνοντας υπόψη τον πληθωρισμό, ο προϋπολογισμός δεν αλλάζει», επισήμανε το ΔΝΤ. 

Ωστόσο, οι εργαζόμενοι εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για το πάγωμα των μισθολογικών δεικτών «Οι μισθοί είναι σταθεροί εξαιτίας μιας μαθηματικής φόρμουλας, όμως σ' αυτό τον οίκο των οικονομολόγων, πολλοί έχουν την εντύπωση πως πρόκειται για αδικία επειδή ο πληθωρισμός δεν είναι μηδενικός», δήλωσε προς το Γαλλικό Πρακτορείο πηγή η οποία ζήτησε να μην κατονομαστεί. 

Την ίδια στιγμή, η πρόταση του προϋπολογισμού δείχνει επιπλέον τη σημαντική αύξηση του ατομικού φόρτου εργασίας τα τρία τελευταία χρόνια. Οι ώρες εργασίας υπερβαίνουν τα «φυσιολογικά ωράρια» κατά 12,7% στο σύνολο του προσωπικού και κατά 16,5% στις πιο εκτεθειμένες υπηρεσίες (διεύθυνση Ευρώπης, νομική υπηρεσία, εξωτερικές σχέσεις κλπ.). Επίσης οι εργαζόμενοι παίρνουν όλο και λιγότερη άδεια. 

Στον τομέα εξοικονόμησης κόστους το ΔΝΤ ανακοίνωσε την κατάργηση τον Απρίλιο της μόνιμης αντιπροσωπείας του στο Μπουένος Άιρες, την αναστολή της εξαμηνιαίας περιφερειακής έκθεσης για τη συγκυρία στην Ευρώπη, δεδομένης της ποσότητας των κειμένων που είναι αφιερωμένα στα ευρωπαϊκά κράτη μέλη, ή ακόμη την κράτηση των αεροπορικών εισιτηρίων από νωρίτερα ώστε η τιμή τους να είναι μειωμένη. 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr