ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σόιμπλε: Η ευρωζώνη μπορεί και χωρίς την Ελλάδα

Δημοσίευση 11 Μαΐου 2012, 10:14 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Σόιμπλε: Η ευρωζώνη μπορεί και χωρίς την Ελλάδα
Facebook Twitter Whatsapp
Νέο «χτύπημα» κατά τη χώρας μας πραγματοποίησε σήμερα ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Rheinische Post δήλωσε ότι «η Ευρωζώνη θα μπορούσε ενδεχομένως να αντέξει μια έξοδο της Ελλάδας» εξηγώντας ότι η Ευρωζώνη είναι σήμερα πιο ανθεκτική από ό,τι πριν από δύο χρόνια. 
Νέο «χτύπημα» κατά τη χώρας μας πραγματοποίησε σήμερα ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Rheinische Post δήλωσε ότι «η Ευρωζώνη θα μπορούσε ενδεχομένως να αντέξει μια έξοδο της Ελλάδας» εξηγώντας ότι η Ευρωζώνη είναι σήμερα πιο ανθεκτική από ό,τι πριν από δύο χρόνια.  Ειδικότερα, ο ίδιος, διευκρίνισε ότι η ευρωζώνη πλέον έχει εγκαταστήσει μηχανισμούς προστασίας με αποτέλεσμα ο κίνδυνος μετάδοσης της κρίσης σε άλλες χώρες της Ευρωζώνης έχει μειωθεί. «Η Ευρωζώνη στο σύνολό της είναι πιο ανθεκτική» δηλώνει ο κ. Σόιμπλε και καλεί για μία ακόμη φορά την Ελλάδα να υλοποιήσει τις διεθνείς δεσμεύσεις της. 

«Τα κράτη της Ευρώπης και οι ιδιώτες πιστωτές ήταν ιδιαίτερα γενναιόδωροι προς την Ελλάδα. Κάναμε ό,τι είναι δυνατό. Η Ελλάδα πρέπει να καταλάβει ότι από την πλευρά της πρέπει να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της. Είναι επικίνδυνο να παραπλανάς τους πολίτες λέγοντάς τους ότι υπάρχει άλλος, πιο εύκολος δρόμος, μέσω του οποίου η Ελλάδα θα μπορούσε να εξυγιανθεί, αποφεύγοντας κάθε σκληρό μέτρο. Αυτό είναι ανοησία» καταλήγει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις