ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαρδούβελης: Κάθε ημέρα κοιτάζουμε εάν θα τα βγάλουμε πέρα

Δημοσίευση 11 Μαΐου 2012, 14:53 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Χαρδούβελης: Κάθε ημέρα κοιτάζουμε εάν θα τα βγάλουμε πέρα
Facebook Twitter Whatsapp
«Για να μπορέσουμε ουσιαστικά να βελτιώσουμε τους όρους του μνημονίου, θα πρέπει και από τη μεριά μας να δείξουμε ότι προχωράμε τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, ότι κάνουμε αυτά που έχουμε συμφωνήσει ότι θα κάνουμε», δήλωσε στον Αθήνα 9,84 ο Γκίκας Χαρδούβελης. Ο διευθυντής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου εξήγησε ότι «το πρόβλημα της Ελλάδας είναι πρόβλημα αξιοπιστίας».
«Για να μπορέσουμε ουσιαστικά να βελτιώσουμε τους όρους του μνημονίου, θα πρέπει και από τη μεριά μας να δείξουμε ότι προχωράμε τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, ότι κάνουμε αυτά που έχουμε συμφωνήσει ότι θα κάνουμε», δήλωσε στον Αθήνα 9,84 ο Γκίκας Χαρδούβελης. Ο διευθυντής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου εξήγησε ότι «το πρόβλημα της Ελλάδας είναι πρόβλημα αξιοπιστίας». «Όταν δεν είσαι αξιόπιστος, δεν σε παίρνει να πεις ότι “εγώ θα αναπροσαρμόσω τους όρους του μνημονίου”, γιατί όσο περάσει ο καιρός τόσο μικραίνει και η πιθανότητα η αποβολή της Ελλάδας από την ευρωζώνη να επηρεάσει αρνητικά και την υπόλοιπη Ευρώπη», τόνισε και πρόσθεσε  «Αυτή η ρητορεία που λέει “υπάρχει μια ελπίδα, μπορούμε να τα καταφέρουμε, υπάρχει άλλος δρόμος”, είναι αυτή που μας οδήγησε εκεί που μας οδήγησε ως χώρα τις προηγούμενες δεκαετίες».

Ο κ. Χαρδούβελης σημείωσε επίσης ότι «δεν μας ξεκαθάρισαν όμως ποιος είναι αυτός ο δρόμος» και τόνισε ότι «Αυτή τη στιγμή όλοι φοβούνται, κανένας δεν πληρώνει. Όποιος λέει ότι υπάρχει εναλλακτικός δρόμος, θέλω να μας τον δείξει, αλλιώς κοροϊδεύει και θα κάνει “κωλοτούμπα” τη στιγμή που πάρει την ευθύνη στα χέρια του».

Για την κατάσταση των δημόσιων οικονομικών, είπε ότι «τους τελευταίους μήνες, είμαστε σαν τους ακροβάτες, οι οποίοι κάθονται σε ένα σχοινί. Μέρα με τη μέρα, κοιτάζουμε τα έσοδα και τα έξοδα και κοιτάζουμε να δούμε αν θα τα βγάλουμε πέρα. Αν θα έχουμε τα χρήματα να πληρώσουμε τους μισθούς και τις συντάξεις. Και χρησιμοποιούμε έναν λογαριασμό που μας έχει δώσει η τρόικα, 3 δισ. ευρώ, σε περίπτωση που ξεμείνουμε από ρευστό, να αντλήσουμε πόρους από εκεί για να συνεχίσουμε». «Φυτοζωούμε, μέρα με τη μέρα, ως δημόσιο. Οποιαδήποτε στιγμή, μπορεί ο δανειστής να πει "τέρμα, εγώ δεν τους βλέπω να σοβαρεύονται και να θέλουν να φτιάξουν τη χώρα τους», επεσήμανε.  


Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις