ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επαναδιαπραγμάτευση των μέτρων για την Ελλάδα ζητά ο Χατζημαρκάκης

Δημοσίευση 11 Μαΐου 2012, 20:03 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Επαναδιαπραγμάτευση των μέτρων για την Ελλάδα ζητά ο Χατζημαρκάκης
Facebook Twitter Whatsapp
Την επαναδιαπραγμάτευση των πακέτων μέτρων προς την Ελλάδα από τη νέα κυβέρνηση ζητά ο ελληνικής καταγωγής Γερμανός ευρωβουλευτής Γιώργος Χατζημαρκάκης, μιλώντας στον γερμανικό ραδιοφωνικό σταθμό Deutschlandfunk.
Την επαναδιαπραγμάτευση των πακέτων μέτρων προς την Ελλάδα από τη νέα κυβέρνηση ζητά ο ελληνικής καταγωγής Γερμανός ευρωβουλευτής Γιώργος Χατζημαρκάκης, μιλώντας στον γερμανικό ραδιοφωνικό σταθμό Deutschlandfunk. Ο κ. Χατζημαρκάκης έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση στην Ελλάδα. «Το φταίξιμο για την αυξανόμενη φτώχεια στην Ελλάδα βαραίνει την τρόικα, τα πακέτα μέτρων θα μπορούσαν να τεθούν ξανά υπό συζήτηση με τη νέα κυβέρνηση», δήλωσε επισημαίνοντας:

«Κανείς Ευρωπαίος δεν μπορεί να εθελοτυφλεί και να μην βλέπει πως η πολιτική της τρόικας -που εξ αρχής δεν όρισε σωστές βάσεις- έχει ακολουθήσει μια λάθος τακτική. Το ένα πέμπτο της κοινωνίας βρίσκεται στα όρια της φτώχειας. Πεντακόσιες χιλιάδες άνθρωποι δεν έχουν οποιοδήποτε εισόδημα και αυτός είναι ένας αριθμός χωρίς προηγούμενο στην ΕΕ».

«Η Ευρώπη θα πρέπει να προχωρήσει σε συναντήσεις με τη νέα κυβέρνηση» ενώ εξέφρασε την επιθυμία να είναι μια φιλοευρωπαϊκή κυβέρνηση που θα κάνει τα πάντα να κρατήσει την Ελλάδα στο ευρώ και να μην στρέψει τη χώρα κατά της Ευρώπης.


Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις