ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μόντι: Η Ελλάδα παραχώρησε την εθνική της κυριαρχία!

Δημοσίευση 12 Μαΐου 2012, 13:53 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Μόντι: Η Ελλάδα παραχώρησε την εθνική της κυριαρχία!
Facebook Twitter Whatsapp
«Ελλάδα, Πορτογαλία και Ιρλανδία, παραχώρησαν μέρος της εθνικής τους κυριαρχίας. Κάτι που δεν θα ευχόμουνα ποτέ στην Ιταλία», δήλωσε ο ιταλός πρωθυπουργός, Μάριο Μόντι.
«Ελλάδα, Πορτογαλία και Ιρλανδία, παραχώρησαν μέρος της εθνικής τους κυριαρχίας. Κάτι που δεν θα ευχόμουνα ποτέ στην Ιταλία», δήλωσε ο ιταλός πρωθυπουργός, Μάριο Μόντι. «Οι τρεις χώρες στις οποίες επιβλήθηκαν τα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής -Ελλάδα, Πορτογαλία και Ιρλανδία- παραχώρησαν μέρος της εθνικής τους κυριαρχίας. Κάτι που δεν θα ευχόμουνα ποτέ στην Ιταλία, διότι οι συνέπειες είναι ανυπολόγιστες», τόνισε ο Μάριο Μόντι.

Σύμφωνα με τον Ιταλό τεχνοκράτη πρωθυπουργό, «είναι πολύ σημαντικό, και για μια χώρα ιδιαίτερα ανοικτή προς την παγκόσμια διάσταση, να διατηρήσει, οπωσδήποτε, μια αυτόνομη ικανότητα λήψης αποφάσεων».

Παράλληλα, όμως, παραδέχθηκε ότι «Η Ιταλία, λίγο έλειψε να μετατραπεί σε αποικία».

«Η δημοσιονομική πειθαρχία που ζητήσαμε δεν αποτέλεσε μια παραχώρηση σε λογικές που αποφασίσθηκαν από άλλους, αλλά, αντιθέτως, καλέσαμε τους Ιταλούς να δείξουν, όλοι μαζί, ότι διαθέτουν περηφάνια, τους καλέσαμε να αναλάβουν συγκεκριμένες ευθύνες για ένα καλύτερο μέλλον», πρόσθεσε ο Μόντι.

Σύμφωνα με τους σχολιαστές, στην ευρωπαϊκή διάσκεψη για την ανάπτυξη που ορίσθηκε για τις 23 Ιουνίου, η Ιταλία πρόκειται να παρουσιάσει συγκεκριμένες προτάσεις, που θα πλαισιώσουν εκείνες του νεοεκλεγέντα Γάλλου προέδρου, Φρανσουά Ολάντ.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις