ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Der Spiegel: «Αντίο Ακρόπολη - Γιατί η Ελλάδα πρέπει να φύγει από το ευρώ»

Δημοσίευση 13 Μαΐου 2012, 12:58 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Der Spiegel: «Αντίο Ακρόπολη - Γιατί η Ελλάδα πρέπει να φύγει από το ευρώ»
Facebook Twitter Whatsapp
Με τίτλο «Αντίο Ακρόπολη» και υπότιτλο «γιατί η Ελλάδα πρέπει να φύγει από την ευρωζώνη» κυκλοφορεί το αυριανό τεύχος του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel.
Με τίτλο «Αντίο Ακρόπολη» και υπότιτλο «γιατί η Ελλάδα πρέπει να φύγει από την ευρωζώνη» κυκλοφορεί το αυριανό τεύχος του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel. Με αφορμή την ακυβερνησία που επικρατεί στην Ελλάδα, το γερμανικό περιοδικό προβάλει την εθελούσια έξοδο της Ελλάδας από το κοινό νόμισμα.  

Ταυτόχρονα, το γερμανικό περιοδικό στην online έκδοσή του υποστηρίζει πως σύμφωνα με επίσημες πηγές από το Ομοσπονδιακό υπουργείο Οικονομικών η Γερμανία θα συνεχίσει να βοηθά την Ελλάδα σε οικονομικό επίπεδο ακόμα και μετά την έξοδό μας από το ευρώ με σκοπό να μετριάσει τις συνέπειες που θα έχει η έξοδός μας από το κοινό νόμισμα σε άλλες χώρες.

Ο κύριος Χόρστ Ζεεχόφερ του κόμματος CSU υποστηρίζει μάλιστα πως η «έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση το τέλος της ευρωζώνης».
   
Σε συνέχεια των δηλώσεων Σόιμπλε και Βεστερβέλε οι οποίοι ξεκαθάρισαν πως επιθυμούν την Ελλάδα την ευρωζώνη, αλλά πως το μέλλον της χώρας μας εξαρτάται από του ίδιους τους Έλληνες, το γνωστό περιοδικό θεωρεί δεδομένη την έξοδό μας από την Νομισματική Ένωση.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις