ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουβέλης: Έκανα ό,τι ήταν δυνατό, λυπάμαι, ας αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους

Δημοσίευση 13 Μαΐου 2012, 20:55 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Κουβέλης: Έκανα ό,τι ήταν δυνατό, λυπάμαι, ας αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους
Facebook Twitter Whatsapp
«Δυστυχώς ως αυτήν την ώρα δεν υπάρχει η δυνατότητα συγκρότησης μιας κυβέρνησης οικουμενικής», ανέφερε ο Φώτης Κουβέλης σε δηλώσεις του μετά από τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια και τόνισε παράλληλα ότι  «η ΔΗΜΑΡ, έκανε ό,τι ήταν δυνατό για να υπάρξει κυβέρνηση, και από δω και πέρα, όλοι θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους». Μετά τη συνάντηση Παπούλια – Κουβέλη, ολοκληρώθηκε και ο κύκλος των κατ’ ιδίαν συναντήσεων του Προέδρου της Δημοκρατίας με τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων που μπήκαν στη Βουλή αλλά δεν έλαβαν διερευνητική εντολή.
«Δυστυχώς ως αυτήν την ώρα δεν υπάρχει η δυνατότητα συγκρότησης μιας κυβέρνησης οικουμενικής», ανέφερε ο Φώτης Κουβέλης σε δηλώσεις του μετά από τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια και τόνισε παράλληλα ότι  «η ΔΗΜΑΡ, έκανε ό,τι ήταν δυνατό για να υπάρξει κυβέρνηση, και από δω και πέρα, όλοι θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους». Μετά τη συνάντηση Παπούλια – Κουβέλη, ολοκληρώθηκε και ο κύκλος των κατ’ ιδίαν συναντήσεων του Προέδρου της Δημοκρατίας με τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων που μπήκαν στη Βουλή αλλά δεν έλαβαν διερευνητική εντολή. Στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο κ. Κουβέλης επανέλαβε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την πρόταση του για σύσταση οικουμενικής κυβέρνησης με τη συμμετοχή όλων των πολιτικών δυνάμεων που θέλουν να παραμείνει η χώρα στο ευρώ.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, τόνισε ότι προσήλθε με αυτή την πρόταση, «δίχως να θέλει κάτι άλλο πέρα από την ικανοποίηση από την εξασφάλιση μίας λύσης που θα βοηθούσε να μην πάει η χώρα σε νέες εκλογές».

Παράλληλα, όπως τόνισε κατέθεσε μια σειρά προτάσεων με τις ενέργειες που θα πρέπει ώστε να ξεκινήσει άμεσα  η διαδικασία απαγκίστρωσης της χώρας από το μνημόνιο.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ υποστήριξε ότι  κατά τη συνάντηση τους, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας,  του είπε ότι μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει η δυνατότητα συγκρότησης οικουμενικής κυβέρνησης και αναφέρθηκε στην άρνηση του κ. Τσίπρα να συμμετάσχει, αλλά και να στηρίξει μία τέτοια κυβέρνηση.

Καταλήγοντας, ο κ. Κουβέλης υποστήριξε ότι «η ΔΗΜΑΡ έκανε ό,τι ήταν δυνατό να βρει μία λύση ώστε να υπάρξει κυβέρνηση», για να συμπληρώσει ότι «λυπάται, αλλά η κάθε πολιτική δύναμη θα πρέπει να αναλάβει τις δικές τις πολιτικές ευθύνες».


Παπαρήγα: «Θα φέρουμε νόμο που θα καταργεί το Μνημόνιο»

Σε δηλώσεις της μετά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η Αλέκα Παπαρήγα τόνισε ότι, «όποια κυβέρνηση και να προκύψει, δεν θα καταργήσει ούτε το μνημόνιο, ούτε τη δανειακή σύμβαση, αλλά κυρίως , ούτε τα αποτελέσματα τους».

Η κυρία Παπαρήγα, υποστήριξε ότι το ΚΚΕ θα καταθέσει σχέδιο νόμου στην επόμενη βουλή, που θα προβλέπει την κατάργηση του μνημονίου και της δανειακής σύμβασης, και όπως χαρακτηριστικά τόνισε, εκεί θα τοποθετηθούν όλοι.

Παράλληλα, η γγ του ΚΚΕ τόνισε ότι «οι διερευνητικές εντολές ήταν ένα σόου κοροϊδίας του λαού και έδειξαν ανευθυνότητα των κομμάτων», ενώ σχολίασε ότι «κάποιος αέρας πνέει στην Ευρώπη αλλά προς το παρόν», όπως είπε, «είναι αρκετά κοπανιστός».

Τέλος, εστίασε στην ανάγκη να μην αντικατασταθεί η οργή και η αγανάκτηση του λαού από απογοήτευση, η οποία υποστήριξε ότι οδηγεί στην ήττα.


Καμμένος: «Συμφωνήσαμε στην αναγκαιότητα να κυβερνηθεί η χώρα»


Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση του με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας τόνισε ότι «συμφωνήσαμε στο ότι υπάρχει ανάγκη για διακυβέρνηση της χώρας».

Παράλληλα, έθεσε επτά προϋποθέσεις προκειμένου το κόμμα του να συμμετάσχει σε οικουμενική κυβέρνηση:

- Άμεση ανακήρυξη της ΑΟΖ για όλη την ελληνική επικράτεια

-Άμεση ανάληψη καταστατικού ελέγχου Τράπεζας της Ελλάδος

-Συγκρότηση επιτροπής λογιστικού ελέγχου του χρέους από το 1974, του PSI και της πρώτης δανειακής σύμβασης.

-Καταγγελία των δανειακών συμβάσεων και των μνημονίων, για τα οποία  «υπάρχει θέμα νομιμότητας»

-Ομόφωνη απόφαση για αλλαγή του άρθρου 86 του Συντάγματος περί ευθύνης υπουργών. Πόθεν έσχες για τους πολιτικούς από το 1974 ως σήμερα.

-Ενημέρωση της Βουλής για τα πεπραγμένα των κυβερνήσεων από το 2009 και δημοσιοποίηση όλων των εγγράφων. Ο κ. Καμμένος έκανε λόγο για έγγραφα που υπογράφηκαν από την κυβέρνηση χωρίς να έχει το δικαίωμα.

-Εξάντληση των νομικών μέσων για τις γερμανικές αποζημιώσεις και τα κατοχικά δάνεια.

Επιπλέον, ο κ. Καμμένος γνωστοποίησε ότι ζήτησε από τον κ. Παπούλια να δημοσιοποιηθεί η επιστολή του Λουκά Παπαδήμου που επιδόθηκε στη σημερινή τριμερή σύσκεψη και ότι η απάντηση ήταν αρνητική.

«Ζητούμε την επίσημη ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών για την πραγματική κατάσταση στη χώρα» πρόσθεσε και συμπλήρωσε ότι η επίστολή του Πρωθυπουργού ήταν ανυπόγραφη.

Η συνάντηση κράτησε λιγότερο από 20 λεπτά, και η  στιχομυθία του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων μπροστά στους δημοσιογράφους ήταν ενδεικτική των προθέσεων του κ. Παπούλια, ο οποίος σκοπεύει να εξαντλήσει τα περιθώρια για σχηματισμό κυβέρνησης.

«Δεν γνωρίζω αν θα είμαι και αύριο εδώ δεν εξαρτάται από εμένα» δήλωσε ερωτηθείς από δημοσιογράφους ο Πάνος Καμμένος.

«Δε νομίζετε ότι πρέπει να είμαστε και αύριο εδώ;» ρώτησε από την πλευρά του ο Κάρολος Παπούλιας.


Μιχαλολιάκος:  «Δεν στηρίζουμε κυβέρνηση του μνημονίου»

Η Χρυσή Αυγή δεν στηρίζει, καμία κυβέρνηση που θα συνεχίσει την πολιτική του μνημονίου, τόνισε ο Νίκος Μιχαλολίακος, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης του με τονbζητώντας παράλληλα σύσταση λογιστικής επιτροπής ελέγχου του χρέους.

«Εξέφρασα την αγωνία μου για το ότι η χώρα κινδυνεύει να μείνει ακυβέρνητη αν είναι να κυβερνηθεί κατα τον τρόπο των δύο τελευταίων ετών, δεν συναινώ...», πρόσθεσε.

Ο κ. Μιχαλολιάκος προέταξε ως μόνη λύση να αναλάβει πρωθυπουργός μια προσωπικότητα «με διεθνές κύρος που θα χειριζόταν το θέμα του μνημονίου πάνω στη βάση του».


Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις