ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλέκος Αλαβάνος: Έξω από το ευρώ θα ανοίξουν οι δουλειές

Δημοσίευση 15 Μαΐου 2012, 10:02 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Αλέκος Αλαβάνος:  Έξω από το ευρώ θα ανοίξουν οι δουλειές
Facebook Twitter Whatsapp
«Η παραμονή στο ευρώ δεν μπορεί να συμφιλιωθεί με την έξοδο από το μνημόνιο», δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο Αλέκος Αλαβάνος, πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού και επικεφαλής του Μετώπου Ανατροπής και Αληλλεγγύης.
«Η παραμονή στο ευρώ δεν μπορεί να συμφιλιωθεί με την έξοδο από το μνημόνιο», δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο Αλέκος Αλαβάνος, πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού και επικεφαλής του Μετώπου Ανατροπής και Αληλλεγγύης. Εκτίμησε δε ότι οι Ευρωπαίοι δεν επιθυμούν την αποχώρηση της Ελλάδας από το ευρώ αλλά κάποια στιγμή θα αναγκαστούν να το κάνουν. Ο κ. Αλαβάνος αναφερόμενος στη διαφωνία του με το ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι έπρεπε να είχε σηκώσει το γάντι και να είχε πει στο λαό ότι θα κάνει προσπάθειες να παραμείνει στο ευρώ αλλά αν χρειαστεί να βγει, τότε η αριστερά έχει σχέδιο διαχείρισης. Θεωρεί δεδομένο – είπε – ότι ακόμα και να γίνουν αλλαγές η επιλογή παραμονής στο ευρώ δεν θα ανακουφίσουν τον κόσμο.

Ο Αλέκος Αλαβάνος εκτίμησε ότι έξω από το ευρώ θα ανοίξουν οι δουλειές και οι συνταξιούχοι θα έχουν χρήματα για τέσσερις εβδομάδες και όχι για μια όπως σήμερα. Κατηγόρησε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ότι απειλούν με έξοδο από το ευρώ ενώ στην ουσία και τα ίδια οδηγούν τη χώρα εκτός ευρώ και επανέλαβε ότι δεν υπάρχει κανένας εύκολο δρόμος για την Ελλάδα ενώ δήλωσε πεπεισμένος ότι πρέπει να πάει σ’ ένα εθνικό νόμισμα, όχι απαραίτητα στην δραχμή. 

«Με το υπάρχον σύστημα η χώρα έχει καθηλωθεί σε ένα μοντέλο στο οποίο όλα παρακμάζουν και διαλύονται. Πρέπει να σπάσουμε τους δεσμούς με αυτό το μοντέλο στο οποίο επωφελείται το κέντρο και παρακμάζει η περιφέρεια», τόνισε και σημείωσε αναφερόμενος στην τακτική του ΣΥΡΙΖΑ ότι «είναι σωστή η τακτική του να πάμε σε νέες εκλογές».

Σχετικό Θέμα: 


Παπαδημούλης: Ο Αλαβάνος έγινε υποστηρικτής της δραχμής

 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις