ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανεξάρτητοι Έλληνες: Ο Κάρολος Παπούλιας παρέλαβε μόνο το οικονομικό μας πρόγραμμα

Δημοσίευση 15 Μαΐου 2012, 11:31 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Ανεξάρτητοι Έλληνες: Ο Κάρολος Παπούλιας παρέλαβε μόνο το οικονομικό μας πρόγραμμα
Facebook Twitter Whatsapp
Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη του Πάνου Καμμένου με βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων, μετά τις εξελίξεις σχετικά με έγγραφο που διένειμε χθες η Προεδρία της Δημοκρατίας και αφορούσε σε εναλλακτικά σενάρια συμμετοχής ή στήριξης ενός κυβερνητικού σχήματος από τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Νέα ανακοίνωση για το επίμαχο έγγραφο τονίζει ότι ο Πάνος Καμμένος παρέδωσε στον Κάρολο Παπούλια μόνο το οικονομικό πρόγραμμα του κόμματος.
Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη του Πάνου Καμμένου με βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων, μετά τις εξελίξεις σχετικά με έγγραφο που διένειμε χθες η Προεδρία της Δημοκρατίας και αφορούσε σε εναλλακτικά σενάρια συμμετοχής ή στήριξης ενός κυβερνητικού σχήματος από τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Νέα ανακοίνωση για το επίμαχο έγγραφο τονίζει ότι ο Πάνος Καμμένος παρέδωσε στον Κάρολο Παπούλια μόνο το οικονομικό πρόγραμμα του κόμματος. Από την πλευρά του ο Πάνος Κάμμενος υποστήριξε ότι το έγγραφο αυτό είναι πλαστό και ότι ο ίδιος ουδέποτε παρέδωσε τέτοιο κείμενο στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Η συνάντησή του με τον Κάρολο Παπούλια η οποία ήταν προγραμματισμένη για τη μία το μεσημέρι έχει ακυρωθεί. Ωστόσο ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων θα συμμετάσχει κανονικά  στη σύσκεψη των αρχηγών, υπό τον Κ.Παπούλια, στις 2 το μεσημέρι.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες εξέδωσαν και σήμερα ανακοίνωση για το επίμαχο έγγραφο με τίτλο: «Αδιάσειστα στοιχεία για τις θέσεις των Ανεξάρτητων Ελλήνων».

Αναλυτικά αναφέρει:
 
«Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, με αφορμή τα όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες κρίσιμες ώρες και τα οποία προφανέστατα εντάσσονται στη προσπάθεια αποσταθεροποίησης της εργώδους προσπάθειας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ να δοθεί λύση στα κρίσιμα ζητήματα της χώρας, παραθέτουν τα εξής αδιάσειστα στοιχεία:
 
1.   Ο Πρόεδρος του Κινήματος Πάνος Καμμένος, αρνήθηκε να παραλάβει ή και να συζητήσει με τον κ.Πρόεδρο της Δημοκρατίας επί του non paper του Πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου. Με αυτή την ανυποχώρητη θέση περί μη αναγνώρισης των non paper ως επίσημων εγγράφων,  δεν υπήρχε περίπτωση ο κ.Καμμένος να παραδώσει non paper στον κ.Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
 
2.  Από τα επίσημα πρακτικά που δημοσιοποίησε η Προεδρία της Δημοκρατίας, δεν προκύπτει, ούτε στο ελάχιστο ότι ο κ.Πάνος Καμμένος παρέδωσε στον κ.Πρόεδρο της Δημοκρατίας το οποιοδήποτε έγγραφο, πλην του Οικονομικού Προγράμματος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, 57 σελίδων, σε βιβλιοδεσία με σπατάλη, πρόγραμμα το οποίο είναι αναρτημένο και στην επίσημη ιστοσελίδα anexartitoiellines.gr.
 
ΣΥΝΕΠΩΣ ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ ΧΑΡΤΙ ΔΕΝ ΔΟΘΗΚΕ ΣΤΟ κ.ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
 
3.  Τα 7 σημεία που ανέγνωσε ο κ.Πάνος Καμμένος και μόνο αυτά, στον κ.Πρόεδρο της Δημοκρατίας, δεν δόθηκαν στον κ.Πρόεδρο. Από τα επίσημα πρακτικά προκύπτει ότι τα 7 αυτά σημεία τα ζήτησε γραπτώς ο κ.Παπούλιας και ο Πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ απάντησε ότι θα τα στείλει στη Γραμματεία της Προεδρίας της Δημοκρατίας με επιστολή.
Παρ' όλα αυτά, ο Εκπρόσωπος του Κινήματος Τέρενς Κουίκ, έστειλε το ίδιο βράδυ, στις 22.05 στη Προεδρία της Δημοκρατίας, ηλεκτρονικό μήνυμα με τις πλήρεις δηλώσεις του κ.Πάνου Καμμένου μετά τη συνάντηση, στις οποίες περιλαμβάνοντο αναλυτικά ΚΑΙ τα 7 σημεία. 
 
4.  Όταν Δευτέρα βράδυ 14 Μαΐου, ανέκυψε το ζήτημα του επίμαχου εγγράφου, ο Πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ επικοινώνησε με τον Διευθυντή του Ιδιαιτέρου Γραφείου του Κ.Προέδρου της Δημοκρατίας Πρέσβυ κ.Κωμσταντίνο Μπίτσιο, ο οποίος σε σχετικό ερώτημα απάντησε στον κ.Καμμένο ότι έγγραφο που επεδείκνυαν τα ΜΜΕ, δεν υπήρχε στα πρακτικά, παρά μόνο το Οικονομικό Πρόγραμμα του Κινήματος.

Μία ώρα αργότερα, σε νεότερη επικοινωνία, ο κ.Μπίτσιος, διαψεύδοντας την προηγούμενη δήλωσή του, ανέφερε στον κ.Καμμένο ότι το επίμαχο έγγραφο του το παρέδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις