ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανακοίνωση του ΚΚΕ για το παρασκήνιο της επιλογής Πικραμμένου

Δημοσίευση 16 Μαΐου 2012, 16:39 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Ανακοίνωση του ΚΚΕ για το παρασκήνιο της επιλογής Πικραμμένου
Facebook Twitter Whatsapp
Ανακοίνωση με την οποία περιγράφει το «παρασκήνιο» της επιλογής του προέδρου του ΣτΕ, Παναγιώτη Πικραμμένου ως υπηρεσιακού πρωθυπουργού εξέδωσε το ΚΚΕ.
Ανακοίνωση με την οποία περιγράφει το «παρασκήνιο» της επιλογής του προέδρου του ΣτΕ, Παναγιώτη Πικραμμένου ως υπηρεσιακού πρωθυπουργού εξέδωσε το ΚΚΕ. Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Η πραγματικότητα, όπως εξελίχθηκε στη σημερινή συνάντηση των αρχηγών των κομμάτων στην Προεδρία της Δημοκρατίας, έχει ως εξής:

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρότεινε να αναλάβει υπηρεσιακός πρωθυπουργός ο Λουκάς Παπαδήμος, πρόταση με την οποία συμφώνησαν οι Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο Αλέξης Τσίπρας πρότεινε τον Γεράσιμο Αρσένη. Με αυτές τις προτάσεις διαφώνησαν η Αλέκα Παπαρήγα και οι άλλοι πολιτικοί αρχηγοί. Ο Πάνος Καμμένος πρότεινε τον Παναγιώτη Πικραμένο.

Μετά την απόρριψη της πρότασης Αρσένη, ο Αλέξης Τσίπρας έκανε δεκτή την πρόταση για τον Λουκά Παπαδήμο. Αρνήθηκαν την πρόταση ξανά το ΚΚΕ, ο Φ. Κουβέλης και ο Π. Καμμένος. Απορρίφθηκε επίσης η πρόταση Καμμένου για υπουργό εξωτερικών τον Παναγιώτη Ήφαιστο και άμυνας τον Δημήτρη Γράψα.

Στη συνέχεια ο Κάρολος Παπούλιας πρότεινε να αναλάβει ο αρχαιότερος δικαστικός, όπως ορίζεται από το Σύνταγμα, από την στιγμή που δεν υπήρχε ομοφωνία στις διάφορες προτάσεις».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις