ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σουλτς: «Δεν θέλουμε να υποδουλώσουμε, αλλά να βοηθήσουμε την Ελλάδα»

Δημοσίευση 17 Μαΐου 2012, 22:25 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Σουλτς: «Δεν θέλουμε να υποδουλώσουμε, αλλά να βοηθήσουμε την Ελλάδα»
Facebook Twitter Whatsapp
«Δεν θέλουμε να υποδουλώσουμε την Ελλάδα, αλλά να την βοηθήσουμε», δήλωσε ο Μάρτιν Σουλτς, κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.
«Δεν θέλουμε να υποδουλώσουμε την Ελλάδα, αλλά να την βοηθήσουμε», δήλωσε ο Μάρτιν Σουλτς, κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια. Την ελπίδα ότι στις προσεχείς εκλογές οι πολιτικές δυνάμεις στην Ελλάδα θα καταφέρουν να σχηματίσουν κυβέρνηση εξέφρασε ο Κάρολος Παπούλιας, υποδεχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

«Μπαίνουμε σε μια νέα φάση. Δεν μπορέσαμε να σχηματίσουμε κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης, αλλά ξέρετε και από κόμματα και ξέρετε τι δυσκολίες υπάρχουν. Πηγαίνουμε για εκλογές και ελπίζω αυτή τη φορά να καταφέρουμε ό,τι δεν μπορέσαμε από τις πρώτες εκλογές να καταφέρουμε», ανέφερε ο κ. Παπούλιας εισπράττοντας την κατανόηση του κ. Σουλτς.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, από την πλευρά του, εξέφρασε την δυσαρέσκεια του για την έλλειψη διαλόγου ανάμεσα στα ευρωπαϊκά κέντρα αποφάσεων και την Ελλάδα.

«Θλίβομαι που γίνεται πάρα πολύς λόγος για την Ελλάδα, αλλά ποτέ με τους Έλληνες.

Ξέρετε πολύ καλά, κύριε Πρόεδρε, ότι κατά τη δική μου άποψη η Ευρώπη αυτή τη στιγμή είναι μία ανώνυμη δύναμη. Γίνεται λόγος για την τρόικα. Σ' εμένα όμως δεν αρέσει αυτό. Μόνον έτσι θα έχουμε την ευκαιρία να αποδείξουμε ότι δεν θέλουμε να υποδουλώσουμε την Ελλάδα, αλλά ακριβώς να τη βοηθήσουμε», είπε ο Γερμανός σοσιαλδημοκράτης πολιτικός.


Νωρίτερα, ο κ. Σουλτς είχε δλώσει πως μια έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη δεν θα ήταν «το τέλος ενός κακού, αλλά η αρχή ενός ακόμη μεγαλύτερου κακού», με δηλώσεις του στο γερμανικό ραδιόφωνο. 

Ο Σουλτς θα συναντηθεί σήμερα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα. «Δεν νομίζω ότι μπορεί κανείς να αλλάξει τη γνώμη του Αλέξη Τσίπρα που απορρίπτει κατηγορηματικά την πολιτική λιτότητας που εφαρμόζεται στην Ελλάδα από το 2010», παραδέχτηκε ωστόσο ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Στις 12:30 ο κ. Σουλτς θα έχει συνάντηση και με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις