ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Μέρκελ ζήτησε από τον Παπούλια ισχυρή κυβέρνηση μετά τις εκλογές

Δημοσίευση 18 Μαΐου 2012, 12:05 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Η Μέρκελ ζήτησε από τον Παπούλια ισχυρή κυβέρνηση μετά τις εκλογές
Facebook Twitter Whatsapp
Με πρωτοβουλία της γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελας Μέρκελ πραγματοποιήθηκε τηλεφωνική συνομιλία με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, για το περιεχόμενο της οποίας ο κ. Παπούλιας ενημέρωσε τον πρωθυπουργό, Παναγιώτη Πικραμμένο.
Με πρωτοβουλία της γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελας Μέρκελ πραγματοποιήθηκε τηλεφωνική συνομιλία με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, για το περιεχόμενο της οποίας ο κ. Παπούλιας ενημέρωσε τον πρωθυπουργό, Παναγιώτη Πικραμμένο. Σύμφωνα με τον αναπληρωτή εκπρόσωπο της γερμανικής κυβέρνησης, Γκέοργκ Στράιτερ, η καγκελάριος τόνισε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την ανάγκη να σχηματιστεί ισχυρή κυβέρνηση στην Ελλάδα μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου.

Ο κ. Στράιτερ, κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των συντακτών, ανέφερε ότι οι δύο ηγέτες έχουν και κατά το παρελθόν συζητήσει και θα το επαναλάβουν σίγουρα και στο μέλλον, ενώ αρνήθηκε να αποκαλύψει λεπτομέρειες για το περιεχόμενο της συνομιλίας, χαρακτηρίζοντάς το «εμπιστευτικό».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο γερμανός ΥΠΕΞ στο μήνυμά του προς τον Έλληνα ομόλογό του Πέτρο Μολυβιάτη, στέλνοντας -σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ΥΠΕΞ- παρόμοιο μήνυμα με αυτό της Μέρκελ και καλώντας τον κ. Μολυβιάτη στο Βερολίνο.

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός θα αρχίσει τηλεφωνικές επαφές με τους πολιτικούς αρχηγούς, ώστε να τους ενημερώσει για τη συνομιλία Μέρκελ - Παπούλια.
 
Η πρωτοβουλία του Βερολίνου, αν και αιφνιδιαστική δεν ξαφνιάζει, καθώς το κλίμα στην Ευρώπη είναι βαρύ και η διάθεση των αγορών δυσμενής για την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα.

Ωστόσο πρόκειται για μία από τις σπάνιες φορές που η ίδια η Άνγκελα Μέρκελ «σηκώνει το τηλέφωνο» για να επικοινωνήσει με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κίνηση την οποία θα μπορούσε να είχε ζητήσει από τον Γερμανό πρόεδρο, Γιόαχιμ Γκάουκ...

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr