ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οικολόγοι Πράσινοι: Απαράδεκτη η παρέμβαση της Μέρκελ

Δημοσίευση 19 Μαΐου 2012, 14:01 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Οικολόγοι Πράσινοι: Απαράδεκτη η παρέμβαση της Μέρκελ
Facebook Twitter Whatsapp
Για «πυροτέχνημα» της Άνγκελα Μέρκελ, το οποίο «πέρα από απαράδεκτη παρέμβαση στα εσωτερικά άλλης χώρας, είναι θεσμικά εκτός τόπου και χρόνου, με πρακτικά διαλυμένη τη Βουλή και με υπηρεσιακή κυβέρνηση», κάνουν λόγο οι Οικολόγοι Πράσινοι, σχολιάζοντας την πρόταση της γερμανίδας καγκελαριου για δημοψήφισμα.
Για «πυροτέχνημα» της Άνγκελα Μέρκελ, το οποίο «πέρα από απαράδεκτη παρέμβαση στα εσωτερικά άλλης χώρας, είναι θεσμικά εκτός τόπου και χρόνου, με πρακτικά διαλυμένη τη Βουλή και με υπηρεσιακή κυβέρνηση», κάνουν λόγο οι Οικολόγοι Πράσινοι, σχολιάζοντας την πρόταση της γερμανίδας καγκελαριου για δημοψήφισμα. «Σε αυτήν την προεκλογική εκστρατεία χρειαζόμαστε ψυχραιμία και προτάσεις. Δυστυχώς μας περισσεύει ο εγχώριος λαϊκισμός και τα εκβιαστικά διλήμματα, και σίγουρα δε χρειαζόμαστε και εισαγόμενα τέτοια», σημείωσε ο συν-εκπρόσωπος τύπου των Οικολόγων Πράσινων Τάσος Κρομμύδας και πρόσθεσε ότι «τα δημοψηφίσματα αποτελούν κορύφωση της δημοκρατικής πρακτικής και δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται εκβιαστικά ως όπλα μιας εξουσίας εγκλωβισμένης στα αδιέξοδά της».

«Αραγε η κ. Μέρκελ θα δεχόταν ένα πανευρωπαϊκό δημοψήφισμα για τις πολιτικές λιτότητας τις οποίες η ίδια επίμονα προωθεί τα τελευταία χρόνια;», διερωτήθηκε.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις