ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλέκα Παπαρήγα: Να τοποθετηθούν τα κόμματα για τη σύνοδο του ΝΑΤΟ

Δημοσίευση 20 Μαΐου 2012, 11:00 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Αλέκα Παπαρήγα: Να τοποθετηθούν τα κόμματα για τη σύνοδο του ΝΑΤΟ
Facebook Twitter Whatsapp
Καταγγέλλει το ΚΚΕ τη σύνοδο του ΝΑΤΟ που ξεκινάει σήμερα στο Σικάγο, σημειώνοντας ότι θα λάβει «αποφάσεις τρομακτικές για τους λαούς της Ευρώπης, για τους λαούς της περιοχής μας και ολόκληρου του κόσμου».
Καταγγέλλει το ΚΚΕ τη σύνοδο του ΝΑΤΟ που ξεκινάει σήμερα στο Σικάγο, σημειώνοντας ότι θα λάβει «αποφάσεις τρομακτικές για τους λαούς της Ευρώπης, για τους λαούς της περιοχής μας και ολόκληρου του κόσμου». Ζητεί δε από όλα τα κόμματα να τοποθετηθούν για το ποια πρέπει να είναι η ελληνική συμμετοχή στον Οργανισμό και για το πού αυτά τα κόμματα θα πουν όχι και επαναλαμβάνει ότι το ΚΚΕ υποστηρίζει την αποδέσμευση της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ.

«Κανένα από τα κόμματα που θέλουν να κυβερνήσουν ή να πάρουν μέρος στην κυβέρνηση δεν τοποθετήθηκε για τη σύνοδο του ΝΑΤΟ... Πάλι λευκές σελίδες στα κυβερνητικά προγράμματα», δήλωσε η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

Σύμφωνα με την κ. Παπαρήγα, οι αποφάσεις που θα πάρει το ΝΑΤΟ «ανάμεσα στα άλλα εντάσσουν όλες τις στρατιωτικές δομές της Ευρώπης στις στρατιωτικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ, έχουν το δικαίωμα να εξαπολύσουν το πρώτο χτύπημα, προληπτικό, από την περιοχή της Ευρώπης και τη δική μας περιοχή, ενώ το ΝΑΤΟ αναλαμβάνει ακόμα περισσότερες δικαιοδοσίες να επεμβαίνει παντού στον πλανήτη – και στην περιοχή μας – όχι μόνο με τις συγκεκριμένες προφάσεις που πρόβαλλε αλλά ακόμα και για αλλαγές ή εξελίξεις στο εσωτερικό των χωρών. Δηλαδή, όταν ένας λαός θέλει να πάρει την τύχη του στα χέρια του».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr