ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΓΔΜ: Η Ελλάδα μας κρατά όμηρο

Δημοσίευση 20 Μαΐου 2012, 15:54 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
ΠΓΔΜ: Η Ελλάδα μας κρατά όμηρο
Facebook Twitter Whatsapp
Ο σκοπιανός υπουργός Εξωτερικών, Νίκολα Πόποσκι, ο οποίος βρίσκεται στο Σικάγο για τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, κατηγόρησε την Ελλάδα ότι εμποδίζει την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και με αυτή της τη στάση την «κρατά όμηρο».
Ο σκοπιανός υπουργός Εξωτερικών, Νίκολα Πόποσκι, ο οποίος βρίσκεται στο Σικάγο για τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, κατηγόρησε την Ελλάδα ότι εμποδίζει την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και με αυτή της τη στάση την «κρατά όμηρο». Μιλώντας στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της ΠΓΔΜ «ΜΙΑ» έκανε λόγο για «σκανδαλώδη συμπεριφορά της Ελλάδας, η οποία δεν σέβεται την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης», ενώ κατηγόρησε την Ελλάδα ότι «δημιούργησε και διατηρεί το ζήτημα της ονομασίας εδώ και 20 χρόνια».   

Ο κ. Πόποσκι επισήμανε πως η ΠΓΔΜ «ήδη από το 2008 έχει εκπληρώσει τις προϋποθέσεις για να καταστεί μέλος του ΝΑΤΟ και η σχετική απόφαση εξαρτάται μόνο από τη βούληση μίας χώρας-μέλους η οποία δεσμεύεται νομικά να μην εμποδίσει την ένταξη της χώρας μας στη Συμμαχία».  

Ο ίδιος σημείωσε ότι οι υπόλοιπες χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ έχουν συνειδητοποιήσει πως η ένταξη της ΠΓΔΜ είναι προς το κοινό συμφέρον, ωστόσο, όπως πρόσθεσε, «τα μηνύματα που έρχονται από την Αθήνα δείχνουν ότι υπάρχει έλλειψη λογικής, καθώς η Ελλάδα αναγγέλλει, εκ νέου, παραβίαση της Ενδιάμεσης Συμφωνίας».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις