ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καταγγελία Παπαδημούλη: Ο Σαχινίδης έκανε 120 προεκλογικές μεταθέσεις στο υπ. Οικονομικών

Δημοσίευση 21 Μαΐου 2012, 11:21 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Καταγγελία Παπαδημούλη: Ο Σαχινίδης έκανε 120 προεκλογικές μεταθέσεις στο υπ. Οικονομικών
Facebook Twitter Whatsapp
Προεκλογικές μεταθέσεις στο Υπουργείο Οικονομικών για «καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους» καταγγέλλει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης και καλεί την υπηρεσιακή κυβέρνηση να προβεί σε εξονυχιστικό έλεγχο όλων των μεταθέσεων, τοποθετήσεων και αποσπάσεων που πραγματοποιήθηκαν προεκλογικά σε όλα τα υπουργεία και να ακυρώθουν.
Προεκλογικές μεταθέσεις στο Υπουργείο Οικονομικών για «καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους» καταγγέλλει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης και καλεί την υπηρεσιακή κυβέρνηση να προβεί σε εξονυχιστικό έλεγχο όλων των μεταθέσεων, τοποθετήσεων και αποσπάσεων που πραγματοποιήθηκαν προεκλογικά σε όλα τα υπουργεία και να ακυρώθουν. Σύμφωνα με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ το χρονικό διάστημα από 9 Απριλίου έως τις 11 Απριλίου του 2012 ο τότε υπουργός Οικονομικών κ. Φίλιππος Σαχινίδης πριν αποχωρήσει, «πρόλαβε να υπογράψει πάνω από 120 μεταθέσεις, τοποθετήσεις προϊσταμένων και αποσπάσεις (ακόμα και σε πολιτικά γραφεία) υπαλλήλων του Υπουργείου του για καθαρά προεκλογικούς ψηφοθηρικούς λόγους, αποδιοργανώνοντας ακόμα περισσότερο τον φορολογικό και φοροεισπρακτικό μηχανισμό».

Όπως υποστηρίζει, η συντριπτική πλειοψηφία των μετακινήσεων υπογράφηκε αμέσως μετά την προκήρυξη των εκλογών (9-11 Απριλίου) και συνεχίστηκαν έως και αμέσως μετά την διεξαγωγή των εκλογών (11 Μαΐου).

«Ούτε η πρόσφατη ανακοίνωση νέας υστέρησης δημοσίων εσόδων τουλάχιστον κατά 15%, ούτε η διάλυση του φορολογικού μηχανισμού του κράτους από τον αναχρονιστικό και πελατειακό τρόπο διοίκησης που για χρόνια εφάρμοσαν εναλλάξ, φαίνεται να πτοούν τους συνεταίρους του μνημονίου ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Εξακολουθούν να "φροντίζουν" για την υποστελέχωση των υπηρεσιών με μοναδικό κριτήριο τις ρουσφετολογικές αποσπάσεις και προαγωγές», τόνισε ο κ. Παπαδημούλης.

Κάλεσε μάλιστα την υπηρεσιακή κυβέρνηση να προβεί σε εξονυχιστικό έλεγχο όλων των μεταθέσεων, τοποθετήσεων και αποσπάσεων που έλαβαν χώρα κατά την προεκλογική περίοδο σε όλα τα Υπουργεία και να δώσει τα στοιχεία στη δημοσιότητα.

Ζήτησε τέλος να ακυρωθούν και να επαναξιολογηθούν από την υπηρεσιακή κυβέρνηση όσες μετακινήσεις δημοσίων υπαλλήλων πραγματοποιήθηκαν προεκλογικά, όπως οι ανωτέρω μετακινήσεις των υπαλλήλων του Υπουργείο Οικονομικών καθώς και όλες οι σχετικές υπουργικές αποφάσεις προμηθειών και ανάθεσης έργων της τελευταίας στιγμής ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού της πρόσφατης λαϊκής - εκλογικής καταδίκης των ρουσφετολογικών και αδιαφανών πρακτικών.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις