ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση Φαμπιούς: Αν οι Έλληνες θέλουν να παραμείνουν στο ευρώ, να μην στηρίξουν κόμματα που θα τους κάνουν να το εγκαταλείψουν

Δημοσίευση 21 Μαΐου 2012, 12:27 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Παρέμβαση Φαμπιούς: Αν οι Έλληνες θέλουν να παραμείνουν στο ευρώ, να μην στηρίξουν κόμματα που θα τους κάνουν να το εγκαταλείψουν
Facebook Twitter Whatsapp
Οι Έλληνες στις βουλευτικές εκλογές της 17ης Ιουνίου «δεν μπορούν να στηρίξουν κόμματα που θα τους κάνουν να εγκαταλείψουν το ευρώ», αν θέλουν να παραμείνουν στην ευρωζώνη, τόνισε ο νέος υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Λοράν Φαμπιούς.
Οι Έλληνες στις βουλευτικές εκλογές της 17ης Ιουνίου «δεν μπορούν να στηρίξουν κόμματα που θα τους κάνουν να εγκαταλείψουν το ευρώ», αν θέλουν να παραμείνουν στην ευρωζώνη, τόνισε ο νέος υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Λοράν Φαμπιούς. «Πρέπει να εξηγήσουμε χωρίς αλαζονεία στους Έλληνες φίλους μας πως αν θέλουν να παραμείνουν στο ευρώ, και πιστεύω ότι αυτό θέλει η πλειοψηφία τους, δεν μπορούν να στηρίξουν κόμματα που θα τους κάνουν να το εγκαταλείψουν», επισήμανε ο Φαμπιούς, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1.

«Είναι πολύ λεπτό θέμα γιατί δεν θέλουμε να τους δώσουμε μαθήματα. Όμως ταυτόχρονα η Γαλλία, που δεν θέλει να δώσει μάθημα πρέπει να πει ορισμένα πράγματα στους Έλληνες φίλους της», υπογράμμισε ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών και πρόσθεσε:

«Πρέπει ο καθένας να καταλάβει πως αυτό που διακυβεύεται είναι το αν θα παραμείνει ή όχι η Ελλάδα στο ευρώ. Δεν μπορούμε να θέλουμε να μείνουμε στο ευρώ και να μην κάνουμε καμιά προσπάθεια».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις