ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Όχι» σε δημοψήφισμα από Βενιζέλο και Ολάντ

Δημοσίευση 22 Μαΐου 2012, 11:46 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
«Όχι» σε δημοψήφισμα από Βενιζέλο και Ολάντ
Facebook Twitter Whatsapp
Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας κ. Φρανσουά Ολάντ είχε για περίπου σαράντα λεπτά στο Παρίσι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κ. Ευ. Βενιζέλος. Στη συνάντηση, που συμμετείχε και ο νέος υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Λοράν Φαμπιούς, ο κ. Βενιζέλος παρουσίασε, μεταξύ άλλων, στον γάλλο πρόεδρο τις βασικές θέσεις του για την αναπτυξιακή πολιτική της Ελλάδας.
Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας κ. Φρανσουά Ολάντ είχε για περίπου σαράντα λεπτά στο Παρίσι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κ. Ευ. Βενιζέλος. Στη συνάντηση, που συμμετείχε και ο νέος υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Λοράν Φαμπιούς, ο κ. Βενιζέλος παρουσίασε, μεταξύ άλλων, στον γάλλο πρόεδρο τις βασικές θέσεις του για την αναπτυξιακή πολιτική της Ελλάδας. Μετά τη συνάντηση σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο κ. Βενιζέλος τόνισε πως «υπάρχει κοινή θέση με τον κ. Ολάντ στο θέμα του δημοψηφίσματος αφού και οι δύο απορρίπτουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο».

«Μοιραζόμαστε τις ίδιες αξίες, ανήκουμε στη μεγάλη οικογένεια των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών. Είναι φυσιολογικό να συζητάμε μεταξύ μας και σε βάθος την κατάσταση της Ευρωζώνης. Ο κ. Ολάντ ενδιαφέρεται πραγματικά για την Ελλάδα και θέλει να βοηθήσει τη χώρα μας», πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Παράλληλα, ο κ. Βενιζέλος πρόσθεσε πως «βρέθηκε στο Παρίσι όχι ως πρόεδρος κόμματος, αλλά εκπροσωπώντας τον ελληνικό λαό».

Ο κ. Ολάντ, από την πλευρά του, δήλωσε σύμμαχος της Αθήνας στην προσπάθεια άμβλυνσης της ασκούμενης πολιτικής και έδειξε έντονο ενδιαφέρον για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με ανεπίσημες πηγές, η συνάντηση κανονίστηκε μετά τη συνάντηση των G8 στις ΗΠΑ, σε μια προσπάθεια ενδυνάμωσης της σοσιαλδημοκρατίας στην Ευρώπη, καθώς οι Γάλλοι σοσιαλιστές εκτιμούν τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ και του Ευ.Βενιζέλου για την έξοδο από την κρίση.

Κατόπιν αυτού υπήρξε επικοινωνία της γαλλικής προεδρίας με την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ κατά την οποία απευθύνθηκε εσπευσμένη πρόσκληση προς τον πρόεδρο του ΠAΣΟΚ. 

Mάλιστα ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν πως το ρόλο του διαμεσολαβητή ώστε να προγραμματιστεί η συνάντηση ανέλαβε ο πρωήν πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου.

Στη συνεχεία ο κ. Βενιζέλος θα κατευθυνθεί στις Βρυξέλλες για τη σύνοδο του ΕΣΚ.

Υπενθυμίζεται πως μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου, ο κ. Τσίπρας είχε ζητήσει συνάντηση με τον Γάλλο πρόεδρο, ωστόσο η επίσημη απάντηση από την γαλλική προεδρία ήταν πως «ο κ. Ολάντ δεν πραγματοποιεί συναντήσεις με αρχηγούς κομμάτων».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις