ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λαγκάρντ: Θα συζητήσουμε με οποιαδήποτε εκλεγμένη κυβέρνηση

Δημοσίευση 22 Μαΐου 2012, 15:56 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Λαγκάρντ: Θα συζητήσουμε με οποιαδήποτε εκλεγμένη κυβέρνηση
Facebook Twitter Whatsapp
«Ανοιχτή» σε συζητήσεις με οποιαδήποτε δημοκρατικά εκλεγμένη ελληνική κυβέρνηση δηλώνει η Κριστίν Λαγκάρντ, προκειμένου να διαμορφωθεί, εάν αυτό είναι εφικτό, μια καλύτερη πρόταση για την επίτευξη των συμφωνηθέντων δημοσιονομικών στόχων της Ελλάδας.  
«Ανοιχτή» σε συζητήσεις με οποιαδήποτε δημοκρατικά εκλεγμένη ελληνική κυβέρνηση δηλώνει η Κριστίν Λαγκάρντ, προκειμένου να διαμορφωθεί, εάν αυτό είναι εφικτό, μια καλύτερη πρόταση για την επίτευξη των συμφωνηθέντων δημοσιονομικών στόχων της Ελλάδας.   Απαντώντας σε ερώτηση Έλληνα δημοσιογράφου, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Λονδίνο, η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ υπογράμμισε ότι το Ταμείο δεν εγκαταλείπει ποτέ το τραπέζι των διαπραγματεύσεων, πρόσθεσε ωστόσο ότι το δημοσιονομικό πρόγραμμα της Ελλάδας έχει καθοριστεί, κατόπιν ενδελεχούς αξιολόγησης.  

Ταυτόχρονα, τόνισε ότι το ΔΝΤ είναι ένας οργανισμός που λειτουργεί με βάση κοινούς κανόνες για όλα τα μέλη του και δεν μπορεί να κάνει διακρίσεις.  

Aναφερόμενη στην Ελλάδα τόνισε ότι υπάρχει μεγάλο κενό παραγωγικότητας και ανταγωνιστικότητας και ότι οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, όπως στο φοροεισπρακτικό μηχανισμό, είναι απαραίτητες.  

Απαντώντας σε άλλες ερωτήσεις η επικεφαλής του ΔΝΤ επισήμανε ότι οι κυβερνήσεις Παπανδρέου και Παπαδήμου κατέβαλλαν μεγάλες προσπάθειες, σημειώνοντας πρόοδο, αλλά οι αριθμοί δείχνουν ότι χρειάζεται κι άλλη δουλειά στον τομέα των μεταρρυθμίσεων, που πρέπει να γίνει είτε με είτε χωρίς Μνημόνιο.  

Σε ερώτηση για το αν η ευρωζώνη μπορεί να αντέξει μία ελληνική έξοδο, η κυρία Λαγκάρντ απάντησε ότι μέλημα του Ταμείου είναι η σταθερότητα που θα επιτευχθεί με την κατάλληλη εφαρμογή των συμφωνηθέντων από οποιαδήποτε κυβέρνηση αναδειχθεί από τις εκλογές.

Τέλος, η κυρία Λαγκάρντ επισήμανε ότι δουλειά του ΔΝΤ είναι να εξετάζει όλες τις πιθανότητες και να είναι τεχνικά έτοιμο για παν ενδεχόμενο.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις