ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αναρμόδια η υπηρεσιακή κυβέρνηση για μεταβολή στη μετενέργεια, λέει ο πρωθυπουργός

Δημοσίευση 22 Μαΐου 2012, 16:49 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
 Αναρμόδια η υπηρεσιακή κυβέρνηση για μεταβολή στη μετενέργεια, λέει ο πρωθυπουργός
Facebook Twitter Whatsapp
«Η κυβέρνηση αυτή δεν έχει οιανδήποτε αρμοδιότητα για τη μεταβολή του ισχύοντος νομοθετικού καθεστώτος», δήλωσε ο πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος σχετικά με το θέμα του «παγώματος» της μετενέργειας, την οποία επιθυμούσε ο υπουργός Εργασίας Αντώνης Ρουπακιώτης.
«Η κυβέρνηση αυτή δεν έχει οιανδήποτε αρμοδιότητα για τη μεταβολή του ισχύοντος νομοθετικού καθεστώτος», δήλωσε ο πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος σχετικά με το θέμα του «παγώματος» της μετενέργειας, την οποία επιθυμούσε ο υπουργός Εργασίας Αντώνης Ρουπακιώτης. «Ό,τι ισχύει πρέπει και να εφαρμόζεται. Τώρα είναι ένα εντελώς διαφορετικό θέμα εάν στο πλαίσιο της κοινωνικής ειρήνης, της κοινωνικής καταλαγής, οι κοινωνικοί εταίροι μπορούν να συνεννοηθούν μεταξύ τους ώστε να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να βρουν λύσεις οι οποίες δεν θα δυναμιτίζουν το κλίμα στην τόσο δύσκολη περίοδο που ζούμε» δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Πικραμμένος έκανε έκκληση στους κοινωνικούς εταίρους να μπορέσουν να συνεννοηθούν, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση αποκλειστικό σκοπό έχει να οδηγήσει τη χώρα στις εκλογές.

Υπενθυμίζεται ότι τα τελευταία 24ωρα σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές συνεντεύξεις του, ο κ. Ρουπακιώτης είχε τονίσει ότι στόχος του ήταν να υπάρξουν συνθήκες ηρεμίας στην αγορά, μέσα σε μια τόσο δύσκολη περίοδο.

Σε αυτό το πλαίσιο, επιχειρούσε να έρθει σε συνεννόηση με τους εργοδοτικούς φορείς ώστε να «παγώσουν» οι ενέργειες που αφορούν σε καταγγελίες συλλογικών συμβάσεων, μετά την παρέλευση της περιόδου της μετενέργειας για συμβάσεις που έχουν λήξει.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr