ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επισημοποίησαν τη συνεργασία τους Μάνος και Τζήμερος

Δημοσίευση 22 Μαΐου 2012, 18:01 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Επισημοποίησαν τη συνεργασία τους Μάνος και Τζήμερος
Facebook Twitter Whatsapp
Tην κοινή εκλογική κάθοδο επισημοποίησαν τα κόμματα Δημιουργία Ξανά και Δράση, με τους δύο επικεφαλής τους, Θάνο Τζήμερο και Στέφανο Μάνο, αντίστοιχα, για μια «καθαρή μεταρρυθμιστική φωνή στη Βουλή, που θα πιέσει αλλά και θα στηρίξει την επόμενη κυβέρνηση προς αυτή την κατεύθυνση».
Tην κοινή εκλογική κάθοδο επισημοποίησαν τα κόμματα Δημιουργία Ξανά και Δράση, με τους δύο επικεφαλής τους, Θάνο Τζήμερο και Στέφανο Μάνο, αντίστοιχα, για μια «καθαρή μεταρρυθμιστική φωνή στη Βουλή, που θα πιέσει αλλά και θα στηρίξει την επόμενη κυβέρνηση προς αυτή την κατεύθυνση». «Στις επόμενες εκλογές κρίνονται σχεδόν τα πάντα» ήταν το μήνυμα που έστειλαν οι δύο επικεφαλής, οι οποίοι αν και δέχθηκαν ότι «δεν ξέρουν πού θα πάει αυτή η συνεργασία» υπογράμμισαν ότι σπάει την κουλτούρα της μη συνεργασίας.

Ο Στέφανος Μάνος δήλωσε ότι η συμμαχία Δράσης- Φιλελεύθερης Συμμαχίας διατηρείται, αλλά η συμφωνία για τη δημιουργία συνασπισμού έγινε μεταξύ της Δράσης και της Δημιουργίας Ξανά και απέφυγε να διευκρινίσει περισσότερα, περιοριζόμενος να τονίσει τη δυναμική που προκύπτει από τη νέα συμμαχία.   «Ο ρόλος μας, αν μπούμε στη Βουλή» είπε με τη σειρά του ο κ. Μάνος, «θα είναι σταθεροποιητικός και έντονα μεταρρυθμιστικός».

Ο κ. Τζήμερος από την πλευρά του είπε ότι «θα στηρίξουμε και θα πιέσουμε την επόμενη κυβέρνηση προς την κατεύθυνση των μεταρρυθμίσεων» προσθέτοντας ότι θα δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης, η οποία όμως θα εξαρτηθεί από το περιεχόμενο και χρονοδιάγραμμα της εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων, ενώ δεν απέκλεισε και συμμετοχή του συνασπισμού στην κυβέρνηση.

 «Θα ψηφίσουμε όποιο νομοσχέδιο έρχεται στη Βουλή και είναι μεταρρυθμιστικό, απ' όπου κι αν προέρχεται και θα καταψηφίσουμε ό,τι αντιτίθεται στις μεταρρυθμίσεις, απ' όπου κι αν προέρχεται» είπε ο κ. Τζήμερος, τονίζοντας ότι «αυτό είναι πολιτικός πολιτισμός».

Στην ερώτηση, αν ο συνασπισμός Δημιουργίας Ξανά και Δράσης αποστερήσει την πρώτη θέση από τη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο ο κ. Τζήμερος λίγο πριν χαρακτήρισε «εκτός πραγματικότητας» απάντησε ότι ο συνασπισμός μπορεί να κάνει ουσιαστική δουλειά, δεδομένου ότι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ έχουν μείνει με τον σκληρό πελατειακό τους πυρήνα, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα τολμήσει μεν να φορολογήσει τον τζίρο των επιχειρήσεων, όπως λέει, αλλά δεν θα προχωρήσει και σε μεταρρυθμίσεις. Εξάλλου, πρόσθεσε, «η ΝΔ έχασε πολλούς ψήφους και χωρίς τη δική μας παρουσία».

Τα δύο κόμματα θα διατηρήσουν την αυτοτέλειά τους και θα βαδίσουν στην κατάρτιση των ψηφοδελτίων με βάση τα εκλογικά αποτελέσματα της 6ης Μαΐου, σύμφωνα με τα οποία, η Δημιουργία Ξανά έλαβε 2,15% και η Δράση 1,8%. Τα αποτελέσματα αυτά δίνουν, στο κατώφλι του 3% για είσοδο στη Βουλή, πέντε βουλευτές στη Δημιουργία Ξανά και τέσσερις στη Δράση, ενώ δεν θα υπάρχουν υποψήφιοι της Φιλελεύθερης Συμμαχίας σε εκλόγιμη θέση, ακόμη και αν υπάρχουν υψηλότερα ποσοστά επιτυχίας.

Σημειώνεται ότι αύριο, ο κ. Τζήμερος μεταβαίνει στις Βρυξέλλες όπου θα συναντηθεί με τους εκπροσώπους των Φιλελευθέρων, με στόχο να μεταφερθεί η εικόνα ότι υπάρχει στην Ελλάδα ένας μεταρρυθμιστικός πόλος που εννοεί αυτά που λέει.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις