ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ: Αναγκαίες οι συλλογικές συμφωνίες και όχι οι ατομικές ανασφάλειες

Δημοσίευση 24 Μαΐου 2012, 11:28 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
ΝΔ: Αναγκαίες οι συλλογικές συμφωνίες και όχι οι ατομικές ανασφάλειες
Facebook Twitter Whatsapp
Να «διαπραγματευτούν και να υπογράψουν συμφωνίες που θα διασφαλίζουν μετενέργειες και θα απομακρύνουν παρενέργειες προς όφελος όλων» καλεί τους κοινωνικούς φορείς η ΝΔ, μια ημέρα μετά από την πρόταση του ΣΕΒ προς ΓΣΕΕ ΕΣΕΕ ΓΣΕΒΕΕ για διάλογο, την οποία απέρριψε η ΓΣΕΕ, αντιπροτείνοντας διάλογο σε εθνικό θεσμικό επίπεδο για δεσμευτικές αποφάσεις.
Να «διαπραγματευτούν και να υπογράψουν συμφωνίες που θα διασφαλίζουν μετενέργειες και θα απομακρύνουν παρενέργειες προς όφελος όλων» καλεί τους κοινωνικούς φορείς η ΝΔ, μια ημέρα μετά από την πρόταση του ΣΕΒ προς ΓΣΕΕ ΕΣΕΕ ΓΣΕΒΕΕ για διάλογο, την οποία απέρριψε η ΓΣΕΕ, αντιπροτείνοντας διάλογο σε εθνικό θεσμικό επίπεδο για δεσμευτικές αποφάσεις. Συγκεκριμένα, ο γραμματέας συνδικαλιστικών φορέων της Νέας Δημοκρατίας, Φ. Ταυρής, τόνισε ότι «ειδικά αυτή την περίοδο είναι αναγκαίο, όσο ποτέ, να υπάρξουν συλλογικές συμφωνίες και όχι ατομικές ή επιχειρηματικές ανασφάλειες και ρίσκα».

Δήλωσε ακόμη ότι «η αγορά εργασίας αλλά και η υγιής επιχειρηματικότητα εδραιώνεται μόνο μέσα από την υποστήριξη των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, που κατοχυρώνουν μισθούς, δικαιώματα και υποχρεώσεις» και πρόσθεσε ότι «το κράτος έχει, με βάση και το Σύνταγμα (άρθρο 22 παρ.1), μια και μόνη υποχρέωση: Τη θωράκιση και τον έλεγχο τήρησης αυτών των συμφωνιών».

Πηγή: Ναυτεμπορική

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις