ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιάννης Οικονόμου: Πάνω από μια βουλευτική έδρα είναι η αξιοπρέπεια

Δημοσίευση 24 Μαΐου 2012, 16:14 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Γιάννης Οικονόμου: Πάνω από μια βουλευτική έδρα είναι η αξιοπρέπεια
Facebook Twitter Whatsapp
Την απόφαση του να απορρίψει την πρόταση που δέχθηκε για συμμετοχή στη δεύτερη θέση του ψηφοδελτίου της ΝΔ στη Φθιώτιδα γνωστοποίησε το στέλεχος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Γιάννης Οικονόμου, τονίζοντας ότι «πάνω από μια βουλευτική έδρα είναι η αξιοπρέπεια και η ηθική του καθενός».
Την απόφαση του να απορρίψει την πρόταση που δέχθηκε για συμμετοχή στη δεύτερη θέση του ψηφοδελτίου της ΝΔ στη Φθιώτιδα γνωστοποίησε το στέλεχος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Γιάννης Οικονόμου, τονίζοντας ότι «πάνω από μια βουλευτική έδρα είναι η αξιοπρέπεια και η ηθική του καθενός». «Το τελευταίο διάστημα είχα την τύχη να συμμετάσχω στις συζητήσεις και στις διεργασίες  για την ευρύτερη δυνατή συσπείρωση της κεντροδεξιάς, την συνένωση δυνάμεων και το σχηματισμό ένος ισχυρού μεταρρυθμιστικού και φιλοευρωπαϊκού μετώπου», αναφέρει στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο κ. Οικονόμου και προσθέτει:

«Πίστευα και πιστεύω ότι προκειμένου να νικήσουμε  το λαϊκισμό και όσους εκμεταλλεύονται τη δυσαρέσκεια των πολιτών,  για να σύρουν το τόπο στη δραχμή, οφείλουμε να υπερβούμε μικρές ή μεγαλύτερες διαφορές, πολιτικές ή προσωπικές  και να προχωρήσουμε με ειλικρίνεια και αυτοπεποίθηση στην εκλογική μάχη».

«Στα πλαίσια αυτών των διεργασιών μου προτάθηκε η συμμετοχή μου στην 2η θέση στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στο νομό Φθιώτιδος, θέση που μπορεί και πρέπει να είναι εκλόγιμη», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Οικονόμου και γνωστοποίησε πως δεν μπορεί να αποδεχθεί για λόγους αρχής την απόφαση αυτή.

«Πολλοί λένε ότι η πολιτική είναι μόνο ένα παιχνίδι ισχύος όπου οι αξίες, οι αρχές και οι κανόνες δεν παίζουν κανένα ρόλο. Έχω αντίθετη άποψη, γιατί έμαθα αλλιώς και θα επιμείνω  σε αυτό που πιστεύω. Πάνω από μια βουλευτική έδρα είναι  η αξιοπρέπεια και η ηθική του καθενός», εξήγησε ο ίδιος.

«Δεν θα κάνω σε κανέναν αυτά ή και χειρότερα από εκείνα, που κάποτε άλλοι έκαναν σε μένα», πρόσθεσε.

Ωστόσο, ξεκαθάρισε πως «θα είμαι στην πρώτη γραμμή της προσπάθειας, θέτοντας τον  εαυτό μου στην διάθεση της παράταξης. Θα αγωνιστώ και θα ψηφίσω τη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ  και καλώ και όλους  τους φίλους και συμπατριώτες μου που συμμερίζονται τις απόψεις αυτές,  να κάνουν το ίδιο».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr