ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Πόλεμος» ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ για τα γεγονότα στην Πάτρα

Δημοσίευση 24 Μαΐου 2012, 19:33 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
«Πόλεμος» ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ για τα γεγονότα στην Πάτρα
Facebook Twitter Whatsapp
Αντιπαράθεση ανάμεσα σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ ξέσπασε για τα γεγονότα της Πάτρας και τις θέσεις στο μεταναστευτικό.
Αντιπαράθεση ανάμεσα σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ ξέσπασε για τα γεγονότα της Πάτρας και τις θέσεις στο μεταναστευτικό.
Ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Μιχελάκης, ανέφερε σε δήλωσή του: «Τα άκρα –παίρνοντας το νόμο στα χέρια τους- δεν δίνουν λύση στα προβλήματα. Υποκινώντας την ανομία, τη βία και το χάος, δημιουργούν περισσότερους κινδύνους. Και διχάζουν την κοινωνία. Το ίδιο επικίνδυνοι είναι και όσοι, με πρωτοπόρο το ΣΥΡΙΖΑ, θέλουν την Ελλάδα ξέφραγο αμπέλι για τους λαθρομετανάστες.

Δεν μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ, την ώρα που η λαθρομετανάστευση εξελίσσεται σε ασύμμετρη απειλή, να υπόσχεται “διεύρυνση της έννοιας του ασύλου και γρήγορη χορήγησή του”, δηλαδή, μαζική νομιμοποίηση. Είναι περίεργο να μιλά για αποστρατικοποίηση του Λιμενικού Σώματος. Και είναι, τουλάχιστον, προκλητικό, σε μια χώρα με περισσότερους από 1 εκατ. ανέργους να υπόσχεται ότι θα μοιράζει επιδόματα ανεργίας “σταδιακά στο 80% του τελευταίου μισθού για την πρώτη διετία” σε 1,5 εκατ. λαθρομετανάστες, “ώσπου να βρουν δουλειά”. Οι θέσεις αυτές του ΣΥΡΙΖΑ προκαλούν όλους τους Έλληνες. Και αποδεικνύουν, άλλη μία φορά, ότι είναι ανεύθυνοι και επικίνδυνοι και στο θέμα της ασφάλειας των πολιτών».

Λίγο αργότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ, με ανακοίνωσή του απάντησε στη ΝΔ: «Όσοι κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα διαστρεβλώνουν τις θέσεις και τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ είναι οι ίδιοι που με την εμμονή τους στη μνημονιακή πολιτική βυθίζουν στην ανασφάλεια και την απόγνωση την πλειονότητα των συμπολιτών μας.  Είναι μάταιο να περιμένει κανείς από τη ΝΔ να κατανοήσει τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ για το μεταναστευτικό , ταυτόχρονα όμως είναι και επικίνδυνος ο ιδιότυπος ανταγωνισμός της με την Χρυσή Αυγή που οδηγεί σε τυφλές συγκρούσεις και στην όξυνση των προβλημάτων».

Ο κ. Μιχελάκης, στη συνέχεια, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Το είδαμε κι αυτό! Για πρώτη φορά, ένα κόμμα ενοχλείται, γιατί επικαλούμαστε τις θέσεις του! Γιατί φοβάται την αλήθεια; Γιατί αντιδρά στη δημοσιοποίηση των απόψεών του και μάλιστα για ένα θέμα τόσο σοβαρό, όπως η λαθρομετανάστευση και η ασφάλεια του πολίτη;».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις