ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Άννα προσπάθησε να πάρει από τον Πύρρο την πρωτιά στο Επικρατείας!

Δημοσίευση 25 Μαΐου 2012, 11:39 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Η Άννα προσπάθησε να πάρει από τον Πύρρο την πρωτιά στο Επικρατείας!
Facebook Twitter Whatsapp
Το δικαίωμα που δίνει ο εκλογικός νόμος στους αρχηγούς να καταρτίσουν οι ίδιοι τις λίστες των υποψηφίων βουλευτών της 17η Μαΐου, άνοιξε τον ασκό του Αιόλου στο ΠΑΣΟΚ.
Το δικαίωμα που δίνει ο εκλογικός νόμος στους αρχηγούς να καταρτίσουν οι ίδιοι τις λίστες των υποψηφίων βουλευτών της 17η Μαΐου, άνοιξε τον ασκό του Αιόλου στο ΠΑΣΟΚ. Αν και σε αυτές τις περιπτώσεις συνηθίζεται να τηρείται η σειρά κατάταξης των προηγούμενων εκλογών, στελέχη του ΠΑΣΟΚ, εισηγούνται στον Ευ. Βενιζέλο να αλλάξει τα δεδομένα και να καταρτίσει ψηφοδέλτια που- κατά τη γνώμη τους, θα ενισχύσουν τη συσπείρωση.

Ιδιαίτερο πρόβλημα έχει προκληθεί στην Α' Αθήνας, όπου η Άννα Διαμαντοπούλου αμφισβήτησε την πρωτιά του Κώστα Σκανδαλίδη τόσο σε συζητήσεις με δημοσιογράφους (υπήρξαν σχετικά δημοσιεύματα) όσο και με αίτημα επανακαταμέτρησης που κατατέθηκε από υποψήφια - πολιτική της φίλη, αν και η ίδια είχε συγκεντρώσει ελάχιστες εκατοντάδες σταυρών και άρα δεν είχε λόγο να το κάνει.

Η συμπεριφορά της Άννας Διαμαντοπούλου, οδήγησε τον Κ. Σκανδαλίδη να την αδειάσει με δημόσια δήλωση, αλλά το θέμα, όπως φαίνεται, δεν τελείωσε. Στο επιτελείο του Ευ. Βενιζέλου, δημιουργείται η πεποίθηση ότι η κυρία Διαμαντοπούλου διεκδικεί την πρώτη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας με το επιχείρημα ότι πρέπει να «αποζημιωθεί» για την «άδικη ήττα» της.

Αυτό ωστόσο, θα αποτελούσε μεγάλη προσβολή για τον Πύρρο Δήμα ο οποίος δέχθηκε να στρατευτεί σε μια δύσκολη στιγμή για το ΠΑΣΟΚ και ταυτοχρόνως μεγαλειώδη κυβίστηση για τον Ευ. Βενιζέλο, κάτι που δεν συνηθίζει.

Το κλίμα που έχει δημιουργηθεί στην Ιπποκράτους για την Άννα Διαμαντοπούλου, είναι ιδιαιτέρως κακό, καθώς θεωρείται ότι δεν αντιλαμβάνεται το σημείο στο οποίο έχει φτάσει το ΠΑΣΟΚ και λόγω δικών της, προσωπικών παραλήψεων και αδυναμιών.
Αναφέρουν χαρακτηριστικά το γεγονός ότι αντί για βιβλία, στα σχολεία μοιράστηκαν… φωτοτυπίες.

Η Άννα πήρε το «μήνυμα» και με tweet στον προσωπικό της λογαριασμό, πριν λίγη ώρα επιχείρησε να βάλει τέλος στη σχετική συζήτηση: «Έχω υποβάλει ήδη την αίτησή μου για να είμαι υποψήφια στη Α' Αθηνών.Καμία υπόσταση σε ότι γράφεται ή λέγεται για παρουσία σε άλλο ψηφοδέλτιο»

Οι λίστες του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να ανακοινωθούν τη Δευτέρα.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις