ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γκίντερ Γκρας: Η Ευρώπη διαπομπεύει την Ελλάδα

Δημοσίευση 25 Μαΐου 2012, 22:44 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Γκίντερ Γκρας: Η Ευρώπη διαπομπεύει την Ελλάδα
Facebook Twitter Whatsapp
«Η ντροπή της Ευρώπης» είναι ο τίτλος ποιήματος του γερμανού νομπελίστα Γκίντερ Γκρας, ο οποίος καυτηριάζει την Ευρώπη η οποία, όπως λέει, διαπομπεύει την Ελλάδα, εν μεσω της κρίσης του ευρώ.
«Η ντροπή της Ευρώπης» είναι ο τίτλος ποιήματος του γερμανού νομπελίστα Γκίντερ Γκρας, ο οποίος καυτηριάζει την Ευρώπη η οποία, όπως λέει, διαπομπεύει την Ελλάδα, εν μεσω της κρίσης του ευρώ. Το ποίημα του δημοσιεύεται σήμερα στην ιστοσελίδα της εφημερίδας Sueddeutsche Zeitung και δημοσιεύεται αύριο Σάββατο και στην έντυπη έκδοση της γερμανικής εφημερίδας.

Ο Γκρας προειδοποιεί την ΕΕ: «Εσυ η Ευρώπη, θα πεθάνεις χωρίς ψυχή, χωρίς τη χώρα που σε δημιούργησε. Καρφωμένη γυμνή στον πάσσαλο, γιατί είναι πνιγμένη στα χρέη, μια χώρα υποφέρει».

Το ποίημα που υπογράφει ο 84χρονος Γερμανός αποτελείται από 12 στροφές που αποτελούνται από δύο στίχους η κάθε μία.

«Απομακρύνεσαι από τη χώρα, που ήταν το λίκνο σου, και είναι κοντά στο χάος, γιατί δεν συμμορφώθηκε με τις αγορές. Η χώρα αυτή καταδικασμένη στη φτώχεια, της οποίας ο πλούτος κοσμεί τα μουσεία είναι ακόμα μόλις ανεκτή» επισημαίνει.

Τον περασμένο Απρίλιο ο Γκρας είχε προκαλέσει μια τεράστια διαμάχη με τη δημοσίευση στην ίδια εφημερίδα ενός αμφιλεγόμενου ποιήματος στο οποίο ανέφερε ότι το Ισραήλ απειλεί την παγκόσμια ειρήνη όταν λέει ότι θέλει να καταφέρει προληπτικά πλήγματα στο Ιράν.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις