ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στέφανος Μάνος: 700 ευρώ σύνταξη για όλους

Δημοσίευση 29 Μαΐου 2012, 15:11 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Στέφανος Μάνος: 700 ευρώ σύνταξη για όλους
Facebook Twitter Whatsapp
Τη θέση της Δράσης για τη βασική σύνταξη 700 ευρώ για όλους, στα 67 τους χρόνια, ανέπτυξε ο πρόεδρος της παράταξης Στέφανος Μάνος.   
Τη θέση της Δράσης για τη βασική σύνταξη 700 ευρώ για όλους, στα 67 τους χρόνια, ανέπτυξε ο πρόεδρος της παράταξης Στέφανος Μάνος.    Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο Στέφανος Μάνος εξήγησε ότι τα χρήματα αυτά θα πληρώνονται από τη φορολογία, ενώ θα καταργηθούν όλες οι υποχρεωτικές ασφαλιστικές εισφορές, κάτι που όπως σημείωσε, θα βοηθήσει και στην ανάπτυξη, γιατί οι εταιρίες θα κάνουν πιο εύκολα προσλήψεις.   

Υπογράμμισε, παράλληλα, ότι τη σύνταξη θα παίρνουν όλοι ανεξαιρέτως, ασχέτως εάν έχουν ένσημα, όπως πχ. οι νοικοκυρές και όπως σημείωσε, αν κάποιος θέλει μεγαλύτερη σύνταξη, θα μπορεί με τα χρήματα που θα παίρνει επιπλέον (καθώς θα έχουν καταργηθεί οι ασφαλιστικές εισφορές) να κάνει ένα συνταξιοδοτικό πρόγραμμα με κάποια ασφαλιστική εταιρία. 
 
Αναφερόμενος στα ασφαλιστικά ταμεία, είπε ότι πρέπει να καταργηθούν καθώς δε θα χρειάζονται πλέον και «να δούμε πως θα βοηθήσουμε να βρουν δουλειά οι άνθρωποι που εργάζονταν σε αυτά».   

Τέλος, σημείωσε ότι «ο λόγος που τόσος κόσμος χάνει τη δουλεία του είναι γιατί πληρώνουμε τεραστία ποσά για τη συντήρηση του δημοσίου».


Με πληροφορίες από τον skai.gr

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις