ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλέξης Τσίπρας: Ο λαός έχει πληρώσει υπέρογκο κόστος σε εξοπλιστικά προγράμματα

Δημοσίευση 29 Μαΐου 2012, 15:24 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Αλέξης Τσίπρας: Ο λαός έχει πληρώσει υπέρογκο κόστος σε εξοπλιστικά προγράμματα
Facebook Twitter Whatsapp
«Ο ελληνικός λαός πλήρωσε τα προηγούμενα χρόνια υπέρογκο κόστος σε εξοπλιστικά προγράμματα χωρίς η χώρα να καταφέρει να δημιουργήσει τις υποδομές για τη συντήρηση και την ανανέωση των αμυντικών συστημάτων», τόνισε ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα με τη στρατιωτική και πολιτική ηγεσία του υπουργείου Άμυνας.   
«Ο ελληνικός λαός πλήρωσε τα προηγούμενα χρόνια υπέρογκο κόστος σε εξοπλιστικά προγράμματα χωρίς η χώρα να καταφέρει να δημιουργήσει τις υποδομές για τη συντήρηση και την ανανέωση των αμυντικών συστημάτων», τόνισε ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα με τη στρατιωτική και πολιτική ηγεσία του υπουργείου Άμυνας.    Όπως εκτίμησε ο κ. Τσίπρας «αυτό συνέβη διότι μεγάλο μέρος των χρημάτων διοχετεύτηκαν για να δημιουργηθεί ένα στρατιωτικό-μεσιτικό πλέγμα διαπλοκής. Αυτή η εικόνα πρέπει να αντιστραφεί».   

Παράλληλα, ο ίδιος τάχθηκε υπέρ της αξιοποίησης και ανασυγκρότησης της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας υπό εθνικό έλεγχο.   

Αναφέρθηκε επίσης στις ραγδαίες μειώσεις του στρατιωτικού προσωπικού, λέγοντας ότι το ηθικό τους δεν καταρρακώθηκε μόνον από αυτό αλλά και εξαιτίας διάφορων δηλώσεων.   

Αναφορικά, τέλος, με τη στρατιωτική θητεία, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι όποιες τροποποιήσεις γίνουν θα πρέπει να εξεταστούν με βάση τον εξορθολογισμό της δομής των ενόπλων δυνάμεων για να μην είναι οι στρατιώτες «αγγαριοφόροι» και «σκοποφύλακες».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr