ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συμπληρωματική έρευνα για τα CDS και τον Ανδρίκο Παπανδρέου

Δημοσίευση 11 Ιουλίου 2012, 17:46 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Συμπληρωματική έρευνα για τα CDS και τον Ανδρίκο Παπανδρέου
Facebook Twitter Whatsapp
Συμπληρωματική έρευνα διέταξε ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης για την υπόθεση των CDS, προκειμένου να διερευνηθούν πλήρως οι καταγγελίες για ύπαρξη εσωτερικής πληροφόρησης και τη σχέση του Ανδρίκου Παπανδρέου, αδελφού του πρώην πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου για την είσπραξη ασφάλιστρων κίνδυνου στο ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Ελλάδα.
Συμπληρωματική έρευνα διέταξε ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης για την υπόθεση των CDS, προκειμένου να διερευνηθούν πλήρως οι καταγγελίες για ύπαρξη εσωτερικής πληροφόρησης και τη σχέση του Ανδρίκου Παπανδρέου, αδελφού του πρώην πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου για την είσπραξη ασφάλιστρων κίνδυνου στο ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Ελλάδα. Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση αυτή είχε διενεργηθεί έρευνα από τον περασμένο Νοέμβριο, από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών, Άρη Κορέα και η δικογραφία είχε τεθεί στο αρχείο καθώς δεν προέκυψαν τα καταγγελλόμενα.

Συγκεκριμένα, ζητά από τον κ. Κορέα να διερευνήσει όλη την πορεία των ασφαλίστρων κινδύνου που διακινήθηκαν από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, το οποίο προέβη σε αγοραπωλησία αυτών των προϊόντων μεταξύ το φθινόπωρο του 2009.

Βάσει της εντολής Πεπόνη, ο εισαγγελέας, έπειτα από την παραγγελία του κ. Πεπόνη, καλείται να εξακριβώσει μέσω αιτήματος δικαστικής συνδρομής στην Ελβετία, όπου είναι η έδρα της επενδυτικής εταιρείας:

- Ποιά ήταν ακριβώς η θέση του κ. Α. Παπανδρέου στην επίμαχη διεθνή εταιρεία διαχείρισης κεφαλαίων την περίοδο 2009-2010, και ποιός ο βαθμός ευθύνης του στην λήψη και εκτέλεση αποφάσεων.

- Αν η εταιρεία προμηθεύτηκε CDS επί του ελληνικού χρέους.

- Αν πουλήθηκαν CDS από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο στην εν λόγω εταιρεία.

- Και τέλος αν η διακίνηση των προϊόντων συνδέεται με τυχόν εσωτερική πληροφόρηση που μπορεί να είχε η εταιρεία.

Μετά την συλλογή των στοιχείων που ζητά ο κ. Πεπόνης, ο εισαγγελέας θα πρέπει να αναθέσει σε εξειδικευμένη ομάδα οικονομικών πραγματογνωμόνων την αποτίμηση και αξιολόγηση του υλικού ώστε να κριθεί και η περεταίρω πορεία του θέματος.

Επίσης ο οικονομικός εισαγγελέας, στο πλαίσιο της έρευνας του Αρείου Πάγου για τυχόν παρεμβάσεις στο έργο του, είχε καταθέσει ότι η έρευνα για την υπόθεση είναι σε αδιέξοδο και πιθανότατα θα αρχειοθετηθεί.


Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr