ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Nέες συσκέψεις των πολιτικών αρχηγών τη Δευτέρα και την Τρίτη

Δημοσίευση 3 Αυγούστου 2012, 15:04 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Nέες συσκέψεις των πολιτικών αρχηγών τη Δευτέρα και την Τρίτη
Facebook Twitter Whatsapp
Μετά την πρώτη ενδοκυβερνητική κρίση που τελικά ξεπεράστηκε έστω να αποφευχθεί το ενδεχόμενο νέων εκλογών, διαδοχικές συσκέψεις με τους προέδρους του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ,  Βενιζέλο και Κουβέλη, θα έχει εκ νέου την ερχόμενη εβδομάδα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. 
Μετά την πρώτη ενδοκυβερνητική κρίση που τελικά ξεπεράστηκε έστω να αποφευχθεί το ενδεχόμενο νέων εκλογών, διαδοχικές συσκέψεις με τους προέδρους του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ,  Βενιζέλο και Κουβέλη, θα έχει εκ νέου την ερχόμενη εβδομάδα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.  Η πρώτη σύσκεψη έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα στις 16.00 το απόγευμα και η δεύτερη, για την Τρίτη στις 18.00 το απόγευμα, κι ενώ την ίδια ώρα κυβέρνηση και οικονομικό επιτελείο κάνουν αγώνα δρόμου για να περάσουν τα «τεστ» των δανειστών.

Αντικείμενο των νέων συσκέψεων των κυβερνητικών εταίρων θα είναι οι κυβερνητικές εκκρεμότητες, όπως οι αποκρατικοποιήσεις, οι μεταρρυθμίσεις, οι συγχωνεύσεις και η πορεία του νομοθετικού έργου.

Ταυτόχρονα, στο τραπέζι των συζητήσεων θα βρεθεί και το οριστικό πακέτο των μέτρων των 11,5 δισ. ευρώ. Θα έχει προηγηθεί η συνάντηση της Κυριακής μεταξύ του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα και των επικεφαλής της τρόικας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην σύσκεψη της Τρίτης θα συμμετάσχει και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος όπως χαρακτηριστικά δήλωσε σήμερα, αναζητά πλέον περικοπές 1 δισ. ευρώ από το υπουργείο του.