ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέος γραμματέας ο Νίκος Ανδρουλάκης - Εκπλήξεις στο πολιτικό συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ

Δημοσίευση 14 Μαρτίου 2013, 13:25 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Νέος γραμματέας ο Νίκος Ανδρουλάκης - Εκπλήξεις στο πολιτικό συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ
Facebook Twitter Whatsapp
Νέος γραμματέας του ΠΑΣΟΚ εξελέγη ο Νίκος Ανδρουλάκης ενώ με εκπλήξεις αναδείχθηκε το νέο Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος.
Νέος γραμματέας του ΠΑΣΟΚ εξελέγη ο Νίκος Ανδρουλάκης ενώ με εκπλήξεις αναδείχθηκε το νέο Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος.

Ο κ. Ανδρουλάκης εξελέγη με 109 ψήφους υπέρ, 56 λευκά και 3 άκυρα. Τα 170 μέλη της νέας Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ ψήφισαν και το Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος, με το όνομα της Συλβάνας Ράπτη να μην συμπεριλαμβάνεται στο νέο σώμα και τον Πάρι Κουκουλόπουλο να εκλέγεται τελευταίος.

Ο  Ευάγγελος Βενιζέλος, είχε παρουσιάσει την πρότασή του για τα 13 μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου, ενώ είχαν αυτοπροταθεί τρεις ακόμη υποψήφιοι. Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός της μη εκλογής τριών στελεχών που προτάθηκαν από τον πρόεδρο του Κινήματος, τη θέση των οποίων κατέβαλαν οι τρεις αυτοπροταθέντες.

Στο νέο Πολιτικό Συμβούλιο εκλέγονται (δίπλα οι ψήφοι):

-Αντώνης Σαουλίδης 61
-Παναγιώτης Αλαμάνος 60
-Θάνος Μωραίτης 60
-Τόνια Αντωνίου 58
-Νάντια Γιαννακοπούλου 56
-Χαρά Κεφαλίδου 55
-Μιχάλης Καρχιμάκης 54
-Φώφη Γεννηματά 53
-Κώστας Σκανδαλίδης 51
-Κυριάκος Πιερρακάκης 46
-Βασίλης Κεγκέρογλου 43
-Κώστας Μπελντεγρής 41
-Πάρης Κουκουλόπουλος 40

Αντίθετα, δεν εκλέγονται:

Χρ.Παπαστεργίου 37
Α. Παπαηλιού 31
Σ.Ράπτη 23

Στην 17μελή σύνθεση του Πολιτικού Συμβουλίου μετέχουν ex officio, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, και οι γραμματείς της ΚΠΕ, της Κ.Ο. και της Νεολαίας.

Όσον αφορά στην ψηφοφορία για τους Γραμματείς των Τομέων Πολιτικής Δράσης του Κινήματος, τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

-Αγροτικού: Παπαδόπουλος Αθανάσιος (120)

-Οργανωτικού: Κατσικαρέλης Λευτέρης (106)

-Αυτοδιοίκησης: Χατζημιχάλης Φώτης (96). Ο Γιάννης Αξαρλής, ο οποίος αυτοπροτάθηκε, έλαβε 62 ψήφους

-Απόδημου Ελληνισμού: Τάτσης Κωνσταντίνος (122)

-Εθελοντισμού και Κοινωνικών Κινημάτων: Δρέττα Αθηνά (97)

-Συνδικαλιστικού: Λιντζέρης Δημήτρης (94)

-Επιστημονικών Συλλόγων και Επιμελητηρίων: Μίλης Νίκος (94)

-Γυναικών: Δημαδάμα Ζέφη (98)

-Επαγγελματοβιοτεχνών Εμπόρων: Γιώργος Φραγγίδης (97). Για τη θέση, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος είχε προτείνει τον Μανόλη Όθωνα, ο οποίος απέσυρε την υποψηφιότητα του.

Ανδρουλάκης: «Πραγματική ενότητα και όχι επίπλαστη»

Σε δηλώσεις του μετά την εκλογή ο κ. Ανδρουλάκης έκανε λόγο για «μια πολύ μεγάλη ευκαιρία».

«Τα τελευταία χρόνια βιώνω ένα εσωτερικό δίλημμα. Εμείς οι νέοι που ασχολούμαστε με το ΠΑΣΟΚ, η δικιά μας γενιά, είναι ο ύστερος εκπρόσωπος μιας παρελθούσης κατάστασης ή το νέο που θα γεννήσει μια νέα αλλαγή; Η σημερινή σας στήριξη σήμερα μου δίνει μια πολύ μεγάλη ευκαιρία να ξεκινήσω μαζί με άλλους συντρόφους έναν μαραθώνιο για να επιβεβαιώσουμε ότι η πραγματικότητα είναι η δεύτερη εκδοχή» είπε.

«Από την πλευρά μου δεσμεύομαι να υπηρετήσω τα μηνύματα που έστειλαν τα μέλη του ΠΑΣΟΚ στο τελευταίο συνέδριο και τα οποία είναι καθαρά: ηλικιακή ανανέωση, ανανέωση όμως και πολιτικής κουλτούρας και πολιτικής πρακτικής, ενότητα. Θα προχωρήσουμε όλοι μαζί, όμως. Με πραγματική ενότητα κι όχι επίπλαστη. Με την ενότητα της εσωτερικής δημοκρατίας, με την ενότητα της εσωτερικής δικαιοσύνης» τόνισε.

«Πρέπει να ξανασυναντήσουμε την κοινωνία, πρέπει να περπατήσουμε να βρεθούμε πάλι με τους νέους μη προνομιούχους της εποχής μας. Σε αυτούς πρέπει να προσφέρουμε σήμερα προοδευτικές λύσεις για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Σε αυτούς που σε μεγάλο βαθμό είναι κομμάτι της νέας γενιάς, της γενιάς των πολλών εφοδίων και των λίγων ευκαιριών. Της γενιάς που βιώνει την ανεργία, της γενιάς που βιώνει τη μετανάστευση, της γενιάς που χάνει πολύτιμο χρόνο από τη ζωή της. Απέναντι σε αυτούς νοιώθω υπόλογος, σε αυτούς πρέπει να ξαναδώσουμε ελπίδα, σε αυτούς πρέπει να ξαναδώσουμε όραμα και θα το κάνουμε και με αυτούς. Με τα νιάτα θα ξανασηκώσουμε την πατρίδα όρθια» τόνισε.

Βενιζέλος: Η κοινωνία δεν αντέχει νέα μέτρα

Νωρίτερα, στην ομιλία του στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι όλα τα μέλη της ΚΕ εκλεγμένα και αριστίδην είναι ενεργά στελέχη στην πρώτη γραμμή της προσπάθειας για την χώρα και την παράταξη. 

«Προχωράμε σήμερα στη συγκρότηση της ΚΕ με την εκλογή του γραμματέα ο οποίος είναι συντονιστής μεταξύ ίσων μελών» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρότεινε για γραμματέα τον Νίκο Ανδρουλάκη, ο οποίος εξελέγη πρώτος με σημαντική διαφορά στην ΚΕ. 

«Είναι επιτακτική η ανάγκη για ρυθμίσεις υποχρεώσεων ασφαλιστικών και φορολογικών» ανέφερε ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατά την ομιλία του και πρόσθεσε πως η κοινωνία δεν αντέχει άλλα μέτρα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, το πρώτο που πρέπει να γίνει η πλήρης εξόφληση όλων των ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου και να έχουμε το μεγαλύτερο αριθμό δόσεων για φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις.

«Το ειδικό τέλος θα αντικατασταθεί από ενιαίο φόρο ακινήτων, που πρέπει να είναι δικαιότερος και εξίσου αποτελεσματικός» είπε ο κ. Βενιζέλος και πρόσθεσε ότι πρέπει να αναγνωρίσουν αυτοί που στο παρελθόν είχαν σπεύσει να κατηγορήσουν το ΠΑΣΟΚ «ότι έκαναν λάθος τώρα που σηκώνουμε μαζί το βάρος της υπόθεσης».

«Με αυτό το μέτρο σώσαμε όλη την υπόθεση, χωρίς να κοπεί σε κανένα σπίτι το ρεύμα για μη καταβολή του ειδικού τέλους» είπε.

Επίσης, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι πρέπει να ολοκληρωθεί η διαδικασία της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και να διαφυλαχθεί όσο είναι δυνατό η ελληνικότητά τους. 

«Δεν θα δεχθούμε τίποτα που να μην ανταποκρίνεται στην ισχύουσα νομοθεσία στα θέματα αυτά» τόνισε. 

Με ένταση άρχισαν οι εκλογές

Το πρωί, η διαδικασία εκλογής Πολιτικού Συμβουλίου άρχισε με ένταση.

Αφορμή στάθηκε η ανακοίνωση του προεδρίου, στο οποίο μέλη είναι ο Γιάννης Μανιάτης και τρία νέα μέλη στη Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα μέλος της ΚΕ ζήτησε το λόγο για τη σύνθεση του προεδρίου με τον κ. Βενιζέλο να απαντά σε αυστηρό ύφος πως προτεραιότητα είναι το συμφέρον του λαού.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr