ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ικανοποίηση για τις δημοσκοπήσεις στην Κουμουνδούρου

Δημοσίευση 15 Μαρτίου 2013, 10:19 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Ικανοποίηση για τις δημοσκοπήσεις στην Κουμουνδούρου
Facebook Twitter Whatsapp
Ιδιαίτερα ικανοποιημένα εμφανίζονται τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ από την πρόσφατη δημοσκόπηση που εμφανίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να προηγείται της ΝΔ  και στην πρόθεση ψήφου και στην παράσταση νίκης.
Ιδιαίτερα ικανοποιημένα εμφανίζονται τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ από την πρόσφατη δημοσκόπηση που εμφανίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να προηγείται της ΝΔ  και στην πρόθεση ψήφου και στην παράσταση νίκης.
Όπως έλεγαν οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα τα οφέλη –για την κυβέρνηση- από την δόση του Δεκεμβρίου φαίνεται ότι έχουν αρχίσει να εξανεμίζονται και γι΄ αυτό σταθεροποιείται η δημοσκοπική διαφορά ανάμεσα στην ΝΔ και ρον ΣΥΡΙΖΑ. Το κρίσιμο θέμα πρόσθεταν τα στελέχη της Κουμουνδούρου είναι να παγιωθεί αυτή η διαφορά ώστε με την ανάληψη πολιτικών πρωτοβουλιών ο ΣΥΡΙΖΑ να αποκτήσει τον αέρα του νικητή.

Το παρασκήνιο της ομιλίας του Φώτη Κουβέλη

Πρώτο τραπέζι... πίστα βρέθηκαν οι υπουργοί της ΔΗΜΑΡ κατά την διάρκεια της πολιτικής ομιλίας του Φώτη Κουβέλη στο Σινέ Κεραμικός με θέμα «Η κρίση, η προοπτική της χώρας και η αριστερά».

Ο Αντώνης Μανιτάκης και ο Αντώνης Ρουπακιώτης παρακολούθησαν την ομιλία του προέδρου της ΔΗΜΑΡ καθήμενοι  στην πρώτη σειρά των καθισμάτων ενώ μέχρι πρότινος απέφευγαν να βρίσκονται σε κομματικές συγκεντρώσεις.
Προφανώς όμως οι δυο υπουργοί ήθελαν να δείξουν εμπράκτως ότι αναγνωρίζουν τις προσπάθειες του Προέδρου της ΔΗΜΑΡ να τους κρατήσει στην κυβέρνηση. 

Εγχείρημα που αποδεικνύεται πολύ δύσκολο αλλά ποτέ κανείς δεν ξέρει...

Εξώδικη διαμαρτυρία του Ιωάννη Κωτούλα στην «Αυγή»

Εντείνονται ώρα με την ώρα οι πιέσεις για την παραίτηση του Γιάννη Κωτούλα σύμβουλο του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών αρμόδιου για θέματα ιθαγένειας μετά το δημοσίευμα της εφημερίδας Αυγής  όπου ο εν λόγω σύμβουλος εμφανιζόταν σε βιβλίο το οποίο έχει συγγράψει να χρησιμοποίει αποσπάσματα γάλλο ιστορικού που υμνούσαν τον ναζισμό και «δικαιολογούσαν» τις διώξεις των Εβραίων και το ολοκαύτωμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με εξώδικη διαμαρτυρία απάντησε στην εφημερίδα Αυγή ο Ιωάννης Κωτούλας, τον οποίο η εφημερίδα σε δημοσίευμά της χαρακτήριζε υμνητή του ναζισμού και του Χίτλερ.

Ο Ιωάννης Κωτούλας, με αφορμή το δημοσίευμα της εφημερίδας διαμαρτύρεται σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «η καταγραφή της Ιστορίας και η παράθεση ιστορικών γεγονότων αλλά και απόψεων άλλων ιστορικών, από έναν αντικειμενικό ερευνητή της Ιστορίας, όπως φιλοδοξώ να είμαι, ούτε υποκειμενικοποιείται ούτε λογοκρίνεται».

Στη συνέχεια αφού επισημαίνει ότι έχει γράψει αντίστοιχο ιστορικό βιβλίο και για τον Στάλιν ζητάει επανόρθωση και δηλώνει ότι «επιφυλάσσεται για την άσκηση των νόμιμων δικαιωμάτων του».

Χαρακτηριστικά αναφέρει: «Ο συντάκτης σας, κατά παραβίαση κάθε έννοιας δεοντολογικής δημοσιογραφίας αποκρύπτοντας ή αγνοώντας τις αντιρατσιστικές δημόσιες τοποθετήσεις μου και τη συνεργασία μου με τους μετανάστες, παρουσίασε στο δημοσίευμά του την εντός εισαγωγικών άποψη του διακεκριμένου αντιναζιστή στοχαστή Jacques Ellul, ως δικό μου στοχασμό, με προφανή σκοπό να μειώσει το επιστημονικό μου έργο και να πλήξει την τιμή και την υπόληψή μου. Η πλαστογραφία αυταπόδεικτη.
 
Αλήθεια, πως και μου χαρίσθηκε και δεν με παρουσίασε και ως Σταλινικό, αφού στο άλλο ιστορικό μου βιβλίο με τίτλο «Στάλιν: Ο αρχιτέκτονας της Σοβιετικής Ένωσης» αναφέρομαι στις δομικές επιτυχίες και την ισχυρή προσωπικότητα του Στάλιν!!!» 

Μετά το ΠΑΣΟΚ, την ΔΗΜΑΡ και το Εβραϊκό Συμβούλιο στην Ελλάδα που ζήτησαν την αποπομπή του τώρα και μέσα στην κυβέρνηση έχουν αρχίσει να υπάρχουν γκρίνιες για τα πονήματα του κ. Κωτούλα.

Πολλοί ισχυρίζονται ότι η ταύτιση τους με τέτοιες απόψεις μόνο κακό τους κάνουν.  

Παναγιώτης Βασιλάκης

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr