ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μιχελάκης: Απαράδεκτη η ταλαιπωρία στις ουρές του ΙΚΑ

Δημοσίευση 15 Μαρτίου 2013, 14:44 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Μιχελάκης: Απαράδεκτη η ταλαιπωρία στις ουρές του ΙΚΑ
Facebook Twitter Whatsapp
Σε επικαίρη ερώτηση στη Βουλή, ο βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης, επισημαίνει στους αρμόδιους υπουργούς το τεράστιο πρόβλημα που ανακύπτει συνεχώς με την ταλαιπωριά χιλιάδων ασφαλισμένων σε ουρές στα ταμεία του ΙΚΑ.
Σε επικαίρη ερώτηση στη Βουλή, ο βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης, επισημαίνει στους αρμόδιους υπουργούς το τεράστιο πρόβλημα που ανακύπτει συνεχώς με την ταλαιπωριά χιλιάδων ασφαλισμένων σε ουρές στα ταμεία του ΙΚΑ.
«Τις τελευταίες ημέρες είδαν για πολλοστή φορά το φως της δημοσιότητας οι γνωστές εικόνες ντροπής από τα υποκαταστήματα του ΙΚΑ με τεράστιες ουρές ασφαλισμένων να περιμένουν για την θεώρηση των βιβλιαρίων ασθενείας τους.

Η ταλαιπωρία του κοινού είναι απερίγραπτη, καθώς οι ουρές σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνούν το ένα οικοδομικό τετράγωνο και η αναμονή είναι πολύωρη. 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το ΙΚΑ Καλλιθέας, όπου όχι μόνο οι ασφαλισμένοι υποχρεώνονται να περιμένουν ακόμη και από τις 4 τα ξημερώματα για να πάρουν αριθμό προτεραιότητας, αλλά και το εν λόγω υποκατάστημα δεν είναι σε θέση να εξυπηρετήσει ούτε το ήμισυ των πολιτών που προσέρχονται σε αυτό» υπογραμμίζει ο κ. Μιχελάκης.

Όμως η πλειονότητα των ασφαλισμένων που επισκέπτονται τα υποκαταστήματα του ΙΚΑ είναι ασθενείς και συνταξιούχοι προχωρημένης ηλικίας, για τους οποίους η πολύωρη αναμονή και η ορθοστασία συνιστούν αφάνταστη ταλαιπωρία, με αποτέλεσμα να έχουν καταγραφεί ακόμη και περιστατικά λιποθυμίας ηλικιωμένων στις ατελείωτες ουρές.

Όπως αναφέρει ο βουλευτής: 

«Η δικαιολογία δε περί ανεπάρκειας προσωπικού είναι τουλάχιστον προκλητική, όταν είναι γνωστό ότι σε άλλες υπηρεσίες υπάρχει πλεονάζον προσωπικό και θα μπορούσαν να έχουν ήδη δρομολογηθεί οι διαδικασίες για τις απαιτούμενες μετακινήσεις με στόχο την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Σε κάθε περίπτωση στην εποχή της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης θα έπρεπε ήδη η περιττή γραφειοκρατία να έχει εξαλειφθεί, οι σχετικές με τις θεωρήσεις πράξεις να γίνονται ηλεκτρονικά και η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων να έχει περιοριστεί στο ελάχιστο.  

Επειδή η μείωση της υπερβολικής γραφειοκρατίας και των περιττών διοικητικών βαρών συνιστά βασική προγραμματική δέσμευση της κυβέρνησης.  Επειδή το ετήσιο κόστος της γραφειοκρατίας εκτιμάται ότι ανέρχεται στο 9 % του ΑΕΠ της χώρας μας.  Επειδή ακόμη και σήμερα δεν έχει αξιοποιηθεί στο βαθμό που θα έπρεπε η σύγχρονη τεχνολογία με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται συστηματικά στις ουρές του ΙΚΑ ασθενείς και ηλικιωμένοι συμπολίτες μας. 
 
Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάσθε κ.κ. υπουργοί: 
 
Ποια είναι η θέση σας για το ανωτέρω ζήτημα; Σε ποιες ενέργειες έχετε προβεί για την υλοποίηση του κρίσιμου προγραμματικού στόχου της κυβέρνησης για την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας; Τι σκοπεύετε να πράξετε για να εξαλειφθεί επιτέλους το φαινόμενο  της ταλαιπωρίας των ασφαλισμένων στις ουρές του ΙΚΑ;»  
 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr