ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΚΕ: Αντιλαϊκή στρατηγική τρικομματικής και ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσίευση 15 Μαρτίου 2013, 19:57 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
ΚΚΕ: Αντιλαϊκή στρατηγική τρικομματικής και ΣΥΡΙΖΑ
Facebook Twitter Whatsapp
Επίθεση στην τρικομματική κυβέρνηση, αλλά και στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει το ΚΚΕ, με αφορμή τα νέα από τις Βρυξέλλες.
Επίθεση στην τρικομματική κυβέρνηση, αλλά και στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει το ΚΚΕ, με αφορμή τα νέα από τις Βρυξέλλες.
Αναλυτικά:

«Η καπιταλιστική κρίση που μαστίζει την ευρωζώνη, σηματοδοτεί ένταση της αντιλαϊκής επίθεσης της ΕΕ, των αστικών κυβερνήσεων και της κυβέρνησης Σαμαρά με στόχο τη μείωση της τιμής εργατικής δύναμης, στο κατώτερο επίπεδο για την ανάκαμψη των καπιταλιστικών κερδών.

Η αλματώδης αύξηση της ανεργίας στα 27 εκατ., η μαζική φτώχεια και η εξαθλίωση σε πάνω από 120 εκατ. το χτύπημα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, η κατεδάφιση των δημόσιων συστημάτων ασφάλισης και πρόνοιας αποκαλύπτουν την αντιδραστική στρατηγική του ευρωενωσιακού οικοδομήματος. Η υποκρισία των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων είναι προκλητική.

Το ποσό που προβλέπουν για την αντιμετώπιση της ανεργίας αντιστοιχεί σε λιγότερο από 100 ευρώ ανά άνεργο και αυτό θα δοθεί σε ΜΚΟ ή σε επιχειρηματίες. Η εξέλιξη της κρίσης οξύνει τις αντιθέσεις τόσο στο εσωτερικό της ΕΕ όσο και με τα άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα για τον έλεγχο των αγορών, των πηγών ενέργειας και των δρόμων μεταφοράς της.

Τα μείγματα της καπιταλιστικής διαχείρισης και οι αστικοί ανταγωνισμοί όπως αυτοί εκφράζονται και στη χώρα μας με πυρήνα τη ΝΔ από τη μια και το ΣΥΡΙΖΑ από την άλλη έχουν κοινό παρανομαστή: την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, της κερδοφορίας των μονοπωλίων. Εκφράζουν προτεραιότητες και συμφέροντα τμημάτων του κεφαλαίου.

Περίτρανη απόδειξη για την αστική διαχείριση της τρικομματικής κυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ και του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί το Κοινό Ψήφισμα που συνυπέγραψαν και ψήφισαν από κοινού στο ευρωκοινοβούλιο για το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο (ΠΔΠ) 2014 - 2020, που έχει κεντρικό άξονα την προώθηση της αντιλαϊκής στρατηγικής της ΕΕ «Ευρώπη 2020», που τσακίζει τα δικαιώματα και τη ζωή των εργαζομένων.

Η ιμπεριαλιστική επιθετικότητα της ΕΕ και οι αστικοί ανταγωνισμοί μεταξύ των κρατών στη Ν.Α Μεσόγειο με επίκεντρο των εξελίξεων τη δεδομένη στιγμή στη Συρία, αυξάνουν τους κινδύνους γενικευμένου ιμπεριαλιστικού πολέμου στην ευρύτερη περιοχή. Ο φόβος, όπως εκφράστηκε από Ζ.Κ. Γιούνκερ για την αντίδραση της εργατικής τάξης και των λαών είναι κοινός για τις κυβερνήσεις. Γι’ αυτό σε όλη την ΕΕ κλιμακώνουν την καταστολή και τον αντικομμουνισμό.

Οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, η νεολαία έχουν πολλά πια στοιχεία και αποδείξεις για να εμπιστευτούν τις θέσεις, τις προβλέψεις, την πρόταση συμμαχίας και διεξόδου που προτείνει το ΚΚΕ για να αποκρούσουν τον πόλεμο στη ζωή και τα δικαιώματά τους, για μια ανάπτυξη προς όφελός τους, χωρίς τα δεσμά των μονοπωλίων και της ΕΕ».

«Να εισπράξουν την οργή αντί για το χαράτσι»

Από το ΚΚΕ, δεν άφησαν ασχολίαστα και τα όσα «ήρθαν» από τις Βρυξέλλες για το χαράτσι: «Ενώ το μεγαλύτερο μέρος των εργατικών λαϊκών οικογενειών δεν μπορούν πια να ζήσουν, δεν μπορούν να πληρώνουν φόρους, χαράτσια, χρέη η κυβέρνηση μαζί με την τροϊκα συνεχίζει να στέλνει το δυσβάσταχτο χαράτσι με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Αυτό που πρέπει να εισπράξει εκτός από την οργή είναι και η αποφασιστικότητα του λαού να βάλει τέλος με την οργάνωση και την πάλη στα μέτρα και την πολιτική που τον εξαθλιώνουν» αναφέρεται.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr