ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Όχι» από την κυβέρνηση στο αίτημα Τσίπρα για σύγκλιση έκτακτης Ολομέλειας

Δημοσίευση 18 Μαρτίου 2013, 19:40 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
«Όχι» από την κυβέρνηση στο αίτημα Τσίπρα για σύγκλιση έκτακτης Ολομέλειας
Facebook Twitter Whatsapp
Αρνητική ήταν ήταν η απάντηση του προεδρίου της Βουλής στο αίτημα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για σύγκληση έκτακτης ολομέλειας της Βουλής για να συζητηθούν οι δραματικές εξελίξεις στην Κύπρο μετά την απόφαση του eurogroup για «κούρεμα» των καταθέσεων.
Αρνητική ήταν ήταν η απάντηση του προεδρίου της Βουλής στο αίτημα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για σύγκληση έκτακτης ολομέλειας της Βουλής για να συζητηθούν οι δραματικές εξελίξεις στην Κύπρο μετά την απόφαση του eurogroup για «κούρεμα» των καταθέσεων. «Τέτοια διαδικασία, να συγκαλεί και να ενημερώνει ο πρόεδρος της Βουλής, δεν προβλέπεται από τον κανονισμό», αναφέρει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του προέδρου της Βουλής Π. Κάμπρας.

«Επιστολή του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν έχει σταλεί στον πρόεδρο της Βουλής. Ωστόσο, μόλις ο πρόεδρος της Βουλής παραλάβει επιστολή από τον Αλέξη Τσίπρα θα ενημερώσει αρμοδίως την κυβέρνηση», σημειώνει.

«Είναι αυτονόητο ότι ο πρόεδρος της Βουλής κινείται πάντα σύμφωνα με το Σύνταγμα, τους νόμους και τον Κανονισμό της Βουλής», καταλήγει η δήλωση του κ. Κάμπρα.

Στην επιστολή του, ο κ. Τσίπρας σημείωνε ότι «οι τελευταίες εγκληματικές αποφάσεις του Eurogroup είναι ιστορικών διαστάσεων, ενώ συνεπάγονται τεράστιες και αρνητικές συνέπειες για τους καταθέτες στην Κύπρο. Επιπρόσθετα, δημιουργούν αρνητικό δεδικασμένο, καθώς συμπεριλαμβάνουν το αδιανόητο, μέχρι χθες, «κούρεμα» των καταθέσεων».


Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προσθέτει ότι την στιγμή που η Ελλάδα βρίσκεται στη δίνη της κρίσης, η ελληνική κυβέρνηση έχει συναινέσει σε αποφάσεις που πιθανότατα θα αποδειχθούν ολέθριες για το μέλλον της Ευρώπης, αλλά και για το ελληνικό και ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα. Υπογραμμίζει επίσης ότι είναι απαράδεκτο να μην έχει ήδη υπάρξει μέριμνα ώστε να ενημερωθεί η ελληνική Βουλή για όλες τις λεπτομέρειες της απόφασης, οι οποίες συνιστούν οδυνηρό προηγούμενο για τις χώρες που βρίσκονται στη δίνη της κρίσης. Ο κ. Τσίπρας τονίζει ότι είναι, επίσης, απαράδεκτο η λειτουργία της εθνικής αντιπροσωπείας να υποκαθίσταται από κλειστές συσκέψεις των πολιτικών αρχηγών της κυβέρνησης του μνημονίου και καταλήγει στην επιστολή του:

«Κύριε πρόεδρε, σας ζητώ να πράξετε το αυτονόητο και το καθήκον σας απέναντι στο δημοκρατικό πολίτευμα και να συγκαλέσετε εκτάκτως, αύριο Τρίτη, 19 Μαρτίου ,την Ολομέλεια της Βουλής, ώστε να ενημερωθεί η εθνική αντιπροσωπεία και ο ελληνικός λαός και να εξηγήσουν ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών γιατί συναίνεσαν σε αυτήν την εγκληματική απόφαση».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr