ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βενιζέλος: Δεν θα υπάρξει βελτίωση στη συμφωνία για την Κύπρο

Δημοσίευση 20 Μαρτίου 2013, 19:50 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Βενιζέλος: Δεν θα υπάρξει βελτίωση στη συμφωνία για την Κύπρο
Facebook Twitter Whatsapp

Ακόμα και αν υπάρξει αλλαγή στη συμφωνία για την Κύπρο, θα είναι μια παραλλαγή της προηγούμενης και όχι βελτιωμένη, εκτίμησε το πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος κατά την τοποθέτησή του στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ.

Ακόμα και αν υπάρξει αλλαγή στη συμφωνία για την Κύπρο, θα είναι μια παραλλαγή της προηγούμενης και όχι βελτιωμένη, εκτίμησε το πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος κατά την τοποθέτησή του στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ισχυρίστηκε ότι η ανορθολογική ανάλυση των πραγμάτων οδηγεί στον φασισμό και ανέδειξε το θέμα της εθνικής στρατηγικής στην Κύπρο και το πώς λειτούργησαν τα κόμματα εκεί, σε αντίθεση με την Ελλάδα.

Ειδικότερα, τόνισε ότι, ανεξάρτητα από την έκβαση που θα έχει η απόρριψη των αποφάσεων του Eurogroup από την κυπριακή Βουλή, στην Κύπρο υπάρχει κοινό μέτωπο των κομμάτων που υπηρετεί μια κεντρική γραμμή.

Ανέφερε πως αποτελεί κεντρικό ζήτημα και είναι αναγκαία η συνεννόηση των κομμάτων σε ένα εθνικό στόχο.

Επικεντρώνοντας στα ανοιχτά θέματα της ελληνικής οικονομίας δήλωσε ότι θα πρέπει οι αποκλίσεις που υπάρχουν να απορροφηθούν ως το τέλος του προγράμματος και μίλησε για επιμήκυνση έως και το 2016.

Με ειδική αναφορά σχολίασε την υψηλή ανεργία στη χώρα και ενημέρωσε τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου ότι το επόμενο διάστημα θα συνεργαστούν οι κκ Στουρνάρας, Βρούτσης, Βιρβιδάκης, Κουκουλόπουλος, Κουτρουμάνης, Σαχινίδης επί της βάσης του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ για την αντιμετώπιση της ανεργίας.

Επιπλέον, σε επόμενη συνεδρίαση του Συμβουλίου ο κ. Κυριάκος Πιερρακάκης θα ενημερώσει τα υπόλοιπα μέλη για το Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης του κόμματος και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προανήγγειλε θεματικές ημερίδες.

Σε σχέση με τη λειτουργία του κόμματος ο κ. Βενιζέλος ζήτησε από τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου να έχουν πλήρη απασχόληση με το κόμμα και ανακοίνωσε εβδομαδιαίες συνεδριάσεις κάθε Τετάρτη μεσημέρι.

Σε αυτές θα καλούνται αναλυτές και θα συζητούνται συγκεκριμένα θέματα, ενώ τόνισε την ανάγκη κάθε μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου να αναλάβει έναν τομέα δράσης και μια γεωγραφική περιφέρεια.

Αναφερόμενος στην ανανέωση των Οργάνων σημείωσε πως η ανανέωση που έχει υπάρξει θα κριθεί, όχι μόνο ποσοτικά, αλλά και ποιοτικά από την παρουσία και τη συμμετοχή των νέων μελών.

Στην ομιλία του επισήμανε, επίσης, τη σημασία που έχουν τα απλά στελέχη για το κόμμα και έδωσε εντολή να καταγραφούν τα μέλη των περιφερειακών συμβουλίων και να έχει ολοκληρωθεί η οργανωτική συγκρότηση συγκρότηση του κόμματος πριν το Πάσχα.

Παρέμβαση για τα εσωκομματικά θέματα έκανε ο νέος γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ κ. Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος στάθηκε σε τρία σημεία: στην αυτοοργάνωση του κόμματος λόγω δυσχερούς οικονομικής κατάστασης, στην ανάπτυξη ενός δικτύου επιστημόνων εξωτερικού και στην αξιολόγηση των στελεχών μέσω σχετικής επιτροπής.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr