ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δεν θα δώσουν λύση οι Ρώσοι εκτιμούν στην Ιπποκράτους

Δημοσίευση 21 Μαρτίου 2013, 07:55 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Δεν θα δώσουν λύση οι Ρώσοι εκτιμούν στην Ιπποκράτους
Facebook Twitter Whatsapp
Πυρ και μανία εμφανίζεται ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται η κυπριακή πολιτική ηγεσία το μείζον θέμα της οικονομικής σωτηρίας της.
Πυρ και μανία εμφανίζεται ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται η κυπριακή πολιτική ηγεσία το μείζον θέμα της οικονομικής σωτηρίας της.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος θεωρεί ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να μπει σε κίνδυνο η παραμονή της Κύπρου στην ευρωζώνη, κάτι που φρόντισε να καταστήσει σαφές με την χθεσινή του ομιλία στην Βουλή αλλά και με την παρέμβασή του στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ.

"Πρέπει να βρεθεί λύση εντός του ευρώ" είπε σε όλους τους τόνους ο κ. Βενιζέλος τονίζοντας πως "η έξοδος της Κύπρου από την ευρωζώνη θα σήμαινε μεγαλύτερο κούρεμα των καταθέσεων και μεγάλο κύμα φυγής καταθέσεων από το νησί".

Όπως δε είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στα στελέχη του "εκτός ευρώ δεν προσφέρεις την υπηρεσία που προσφέρεις εντός ευρώ, ούτε στον χρηματοπιστωτικό και τραπεζικό τομέα".

Κύκλοι που βρίσκονται κοντά στον κ. Βενιζέλο εξηγούσαν χθες ότι ούτε και οι Ρώσοι επιθυμούν να βρεθεί λύση εκτός της ευρωζώνης για την Κύπρο διότι σε καμία περίπτωση δεν επιθυμουν να κοντραριστούν με την Γερμανία. Τόνιζαν επίσης ότι οι Ρώσοι επιθυμούν μία λύση  μαζί με την τρόικα η οποία θα μπορούσε να συναινέσει να μπουν ως εγγυητές τα ασφαλιστικά ταμεία της Κύπρου.

Είναι γεγονός ότι στο ΠΑΣΟΚ φοβούνται ότι οι εξελίξεις στην Κύπρο όποιες κι αν είναι αυτές θα επηρεάσουν και την Ελλάδα και την ευρωζώνη γενικότερα.

Κυρίως όμως ανησυχούν για την δημιουργία ενός κλίματος στην κοινωνία που εμφανίζει τους Κύπριους πολιτικούς ως "γενναίους και θαραλλέους" απέναντι στους δανειστές και τους Έλληνες πολιτικούς (πρωτίστως της τρικομματικής κυβέρνησης) πρόθυμους να λένε "ναι σε όλα" στην τρόικα χωρίς να κάνουν την μίνιμουμ προσπάθεια διαπραγμάτευσης.

Πάντως ο κ. Βενιζέλος δεν πιστεύει ότι στην τελική λύση που θα δοθεί θα υπάρξει μεγάλη διαφοροποίηση από την αρχική πρόταση του Eurogroup. Είναι ενδεικτική η χθεσινή αναφορά του προς τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου: "Αν υπάρξει αλλαγή στην απόφαση στην πραγματικότητα θα είναι μία παραλλαγή" είπε...
   
Άρτεμις Παραδείσου 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr