ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Το όχι της Κύπρου θα αποβεί μοιραίο για την κυβέρνηση Σαμαρά»

Δημοσίευση 22 Μαρτίου 2013, 07:10 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
«Το όχι της Κύπρου θα αποβεί μοιραίο για την κυβέρνηση Σαμαρά»
Facebook Twitter Whatsapp
Τον θαυμασμό του για το όχι που είπε η Κυπριακή Βουλή στις αποφάσεις του Eurogroup εξέφρασε ο πρόσεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του κατά την διάρκεια της έναρξης του 7ου συνεδρίου της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ.
Τον θαυμασμό του για το όχι που είπε η Κυπριακή Βουλή στις αποφάσεις του Eurogroup εξέφρασε ο πρόσεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του κατά την διάρκεια της έναρξης του 7ου συνεδρίου της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ.
Παρά το γεγονός ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε δώσει ειδική συνέντευξη τύπου για το θέμα της Κύπρου καυτηριάζοντας την σιωπή της ελληνικής  κυβέρνησης επανήλθε και πάλι στο θέμα μιλώντας στο νεανικό κοινό του κόμματος της αριστεράς.

«Η απόπειρα αρπαγής των καταθέσεων στην Κύπρο, το κύμα εξώσεων στην Ισπανία, οι συνεχείς μειώσεις μισθών και συντάξεων στην Ελλάδα και την Ιταλία, προκαλούν πλέον σοβαρή κοινωνική κατακραυγή και ξεσηκωμό σε ολόκληρη την Ευρώπη.  

Μόλις προχθές η Κύπρος είπε ένα μεγάλο ΟΧΙ απέναντι στις αυθαίρετες πολιτικές λεηλασίας. Το ΟΧΙ αυτό, ανεξάρτητα από την εξέλιξη των πραγμάτων, έχει μια ιστορική αξία και σημασία.

Γιατί είναι το πρώτο ΟΧΙ στους διαρκείς εκβιασμούς, το πρώτο ΟΧΙ στη νεοφιλελεύθερη ηγεμονία της στρατηγικής της κ. Μέρκελ στην Ευρώπη. Ανοίγει τον δρόμο για την αντίσταση των κοινωνιών και των λαών. Το ΟΧΙ της Κύπρου πρέπει να στηριχτεί, να ενωθεί με άλλες φωνές αντίστασης, να γίνει υπόθεση όλων των χωρών που βρίσκονται σήμερα δεσμευμένες στα Μνημόνια λιτότητας.

Το ΟΧΙ αυτό πρέπει να γίνει ΟΧΙ των εργαζομένων ολόκληρης της Ευρώπης απέναντι στην κρίση. Δεν γνωρίζω ποια κατάληξη θα έχει αυτή η δύσκολη μάχη που δίνει ο κυπριακός λαός. Όποια πάντως και αν είναι, θα μείνει πίσω μία παρακαταθήκη. Είναι -σε πολιτικό και συμβολικό επίπεδο- η κατεδάφιση των υποστηρικτών του μνημονίου στην Ελλάδα. Είναι η αποκαθήλωση αυτής της θλιβερής τριάδας που κυβερνά ελέω Μέρκελ την Ελλάδα».

Το επόμενο διάστημα πάντως ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να επικεντρώσει την κριτική του απέναντι στους κυβερνητικούς χειρισμούς  για το θέμα της Κύπρου.

Όπως λένε τα στελέχη της Κουμουνδούρου η σιωπή των τριών κυβερνητικών εταίρων  πέρα από αμηχανία που τους δημιούργησε η απόφαση της Κύπρου να πει όχι και να μπει στην διαπραγμάτευση , δείχνει πρωτίστως την επιθυμία τους να μην εμπλακούν στη υπόθεση δημιουργώντας πρόβλημα στην Αγκελα Μέρκελ.

Κάνοντας μάλιστα μια εκτίμηση λένε ότι τα γεγονότα της Κύπρου θα αποβούν τελικά μοιραία για την κυβέρνηση Σαμαρά.

Παναγιώτης Βασιλάκης

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr