ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στα 1,5 δισ. ευρώ η εξαγορά των κυπριακών τραπεζών από την Πειραιώς

Δημοσίευση 23 Μαρτίου 2013, 12:53 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Στα 1,5 δισ. ευρώ η εξαγορά των κυπριακών τραπεζών από την Πειραιώς
Facebook Twitter Whatsapp
Στην Κύπρο μετέβη κλιμάκιο της τράπεζας Πειραιώς προκειμένου να ρυθμίσει τις τελευταίες λεπτομέρειες και να υπογράψει τις συμβάσεις για την εξαγορά των υποκαταστημάτων της Τρ. Κύπρου και της Λαϊκής στην Ελλάδα.
Στην Κύπρο μετέβη κλιμάκιο της τράπεζας Πειραιώς προκειμένου να ρυθμίσει τις τελευταίες λεπτομέρειες και να υπογράψει τις συμβάσεις για την εξαγορά των υποκαταστημάτων της Τρ. Κύπρου και της Λαϊκής στην Ελλάδα.

Το τίμημα της εξαγοράς ορίστηκε στα 1,5 δισ. ευρώ εκ των οποίων τα 1 δισ. ευρώ θα καλυφθούν από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και τα υπόλοιπα 500 εκατ. ευρώ από τις κυπριακές τράπεζες.

Μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς η τράπεζα Πειραιώς περνά στην δεύτερη θέση στον εγχώριο τραπεζικό τομέα έχοντας – χωρίς να υπολογιστούν τα μεγέθη των κυπριακών τραπεζών- μερίδιο 19% στις καταθέσεις και 18% στις χορηγήσεις.

Ο Όμιλος της Τράπεζας Πειραιώς απασχολεί συνολικά 18.800 εργαζόμενους περίπου, ενώ το σύνολο του δικτύου καταστημάτων αριθμεί 1.348 μονάδες, με παρουσία σε 10 χώρες συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας και εξυπηρετεί περίπου 6 εκατ. πελάτες.

Μάλιστα έχει καταγράψει ρεκόρ εξαγορών την τελευταία 15ετία αποκτώντας συνολικά 11 τράπεζες.

Στα τέλη Ιουλίου 2012 η Τράπεζα Πειραιώς απόκτησε το «υγιές» τμήμα της Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδος, ενώ τρεις μήνες αργότερα υπέγραψε συμφωνία με τη Societe Generale για την απόκτηση του συνολικού ποσοστού συμμετοχής (99%) της τελευταίας στη Γενική Τράπεζα.

Επίσης σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες στην τελική φάση βρίσκεται η συμφωνία για την απόκτηση της Millennium Bank στην Ελλάδα. Η Millennium Bank διαθέτει σήμερα στην Ελλάδα δίκτυο 120 καταστημάτων.

Η παρουσία των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα

Έντονη είναι η παρουσία της Τράπεζας Κύπρου και της Λαϊκής στη χώρα μας, έχοντας αθροιστικά καταθέσεις 13 δισ. ευρώ και χορηγήσεις 20 δισ. ευρώ. Το δίκτυο των υποκαταστημάτων τους διαμορφώνεται στα 300, ενώ απασχολούν περί τους 5.000 εργαζόμενους.

Η Τράπεζα Κύπρου ξεκίνησε τη λειτουργία της στην Ελλάδα το 1991, σημειώνοντας σταθερά ανοδική πορεία, με αποτέλεσμα να αποκτήσει μερίδιο 5% στην εγχώρια αγορά. Διαθέτει 181 υποκαταστήματα στην Ελλάδα με περίπου 2.300 εργαζόμενους. Η τράπεζα έχει χορηγήσει δάνεια ύψους 9,472 δισ. ευρώ, βάσει των αποτελεσμάτων εννεαμήνου 2012, ενώ οι καταθέσεις ανέρχονται στα 6,511 δισ. ευρώ.

Από την πλευρά της η Λαϊκή Τράπεζα εγκαταστάθηκε στη χώρα μας το 1991. Σήμερα κατέχει συνολικά 130 υποκαταστήματα και απασχολεί περίπου 2.000 εργαζόμενους. Οι καταθέσεις διαμορφώνονται στα 6 δισ. ευρώ και οι χορηγήσεις στα 9,9 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τα αποτελέσματα εννεαμήνου 2012.

ΑΓΓ.ΚΙΛ.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr