ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τους πρέσβεις του Ηνωμένου Βασιλείου και της Νιγηρίας συνάντησε ο Αβραμόπουλος

Δημοσίευση 26 Μαρτίου 2013, 18:15 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Τους πρέσβεις του Ηνωμένου Βασιλείου και της Νιγηρίας συνάντησε ο Αβραμόπουλος
Facebook Twitter Whatsapp
Συναντήσεις με τους πρέσβεις του Ηνωμένου Βασιλείου και της Νιγηρίας είχε ο υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Αβραμόπουλος.
Συναντήσεις με τους πρέσβεις του Ηνωμένου Βασιλείου και της Νιγηρίας είχε ο υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Αβραμόπουλος.
Κατά τη συνάντηση με τον νέο βρετανό πρέσβη στην Ελλάδα, Τζον Κίτμερ, «επιβεβαιώθηκαν οι παραδοσιακοί, φιλικοί δεσμοί που συνδέουν τις δύο χώρες και συζητήθηκαν οι μεγάλες δυνατότητες ενίσχυσης και διεύρυνσης της συνεργασίας τόσο σε διμερές επίπεδο, όσο και στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης» σύμφωνα με ανακοίνωση.

Παράλληλα, είχε σήμερα συνάντηση, στο υπουργείο Εξωτερικών, με τον πρέσβη της Oμοσπονδιακής Δημοκρατίας της Νιγηρίας, Αγιοντέτζι Λόρενς Αγιοντέλε.

Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκαν οι δυνατότητες οικονομικής συνεργασίας που υπάρχουν μεταξύ Ελλάδας και Νιγηρίας, ιδιαίτερα στους τομείς της ναυτιλίας και της ενέργειας. Σημειώθηκε επίσης, η μακρόχρονη παρουσία Ελλήνων επιχειρηματιών στη Νιγηρία, οι οποίοι λειτουργούν ως γέφυρα συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών. Ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε το ενδιαφέρον της Ελλάδας για διεύρυνση των οικονομικών σχέσεων και στο πλαίσιο αυτό απηύθυνε πρόσκληση στον Υπουργό Εξωτερικών της Νιγηρίας να επισκεφθεί την Αθήνα το επόμενο διάστημα.

Υπό το φως των πρόσφατων τραγικών γεγονότων, που κατέληξαν στη δολοφονία Έλληνα πολίτη που είχε απαχθεί από τρομοκράτες στη Νιγηρία, ο Υπουργός Εξωτερικών επισήμανε στον Πρέσβη της Νιγηρίας τη σημασία λήψης όλων των απαραίτητων μέτρων από την κυβέρνηση της χώρας, για την προστασία της ασφάλειας των Ελλήνων πολιτών που ζουν και εργάζονται στη Νιγηρία.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr